O tanara a murit la 6 ore dupa cezariana. Se internase cu febra si tuse

/ / Modificat: 2019-04-04
O tanara a murit la 6 ore dupa cezariana. Se internase cu febra si tuse

Familia unei tinere de 32 de ani, care a murit la cateva ore dupa ce a nascut prin cezariana, la spitalul din Resita, il acuza de neglijenta pe medicul care a urmarit sarcina.

Pe numele doctorului a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpa.

Rudele spun ca sarcina tanarei a fost urmarita de un medic din cadrul spitalului inca din a doua luna si a fost periodic la control. In urma cu o saptamana de tragicul eveniment, tanara a facut febra si a inceput sa tuseasca.

A fost internata si a primit tratament pentru raceala, insa starea ei de sanatate s-a agravat. Sambata, 30 martie, medicul a decis sa-i faca operatie de cezariana pentru a salva bebelusul. Femeia a apucat sa-si tine baietelul in brate si la 6 ore dupa nastere a murit.

Cauza decesului: stop cardiac

Managerul Spitalului Judetean Resita, Waldemar Murgu, a precizat ca femeia a decedat in urma unui stop cardio-respirator.

"Au fost 12 oameni in jurul ei, insa din pacate, desi la primul stop cardiac a fost resuscitata, la al doilea am pierdut-o fizic. Medicii au facut tot ce era posibil pentru a o salva. Femeia a venit la UPU in 26 martie, gravida in 38 de saptamani, a fost internata cu stare febrila, tuse, simptome de viroza respiratorie, in sectia ginecologie, in ideea ca era in perioada in care urma sa nasca. I s-au facut toate testele si analizele. In data de 29 martie starea ei s-a inrautatit, a fost dusa pe ATI. In 30 starea ei a devenit critica in sens respirator, s-a detectat o pneumonie, iar la ora 15 a intrat in contractiile de nastere si la ora 15,15 a fost operata prin cezariana, baietelul venind pe lume perfect sanatos. Daca nu se facea cezariana, copilul risca sa moara. S-a procedat in regim de urgenta, s-a chemat medicul de garda de la ginecologie, care a intervenit asistat de cel de la ATI si alti colegi. Totul a decurs normal, insa in jurul orei 20, femeia a facut un stop cardiac, a fost resuscitata, apoi a facut un al doilea si a fost pierduta," a declarat managerul spitalului din Resita, pentru Evz.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cezariana

Articole recomandate

Citeste si despre