Miracol trait de o adolescenta. A intrat in coma si s-a trezit mamica: "Nu stiam ca sunt insarcinata"

/ / Modificat: 2019-02-18
Miracol trait de o adolescenta. A intrat in coma si s-a trezit mamica:

O studenta in varsta de 18 ani, Ebony Stevenson, s-a culcat cu dureri puternice de cap si dupa patru zile de coma a aflat ca devenise mamica.

Fata a avut dureri puternice de cap la inceputul lunii decembrie 2018 si, dupa mai multe crize, a fost transportata de urgenta la spitalul Royal Oldham din comitatul Greater Manchester. Pe 2 decembrie, aceasta a fost plasata in coma indusa. Dupa patru zile a aflat ca nascuse o fetita pe care a numit-o Elodie.

"A fost coplesitor sa te trezesti din coma, sa ti se spuna ca ai fost insarcinata si ca ai nascut o fetita. Intalnirea cu bebelusul meu a fost atat de ireala. Am perceput-o ca pe o experienta extracorporala.

Nu m-am gandit vreodata daca vreau sa am copii, cel putin nu in urmatorii 10 ani si nu m-am asteptat sa fiu o mama asa tanara", a precizat Ebony, citata de dailystar.co.uk.

Explicatia medicilor 

Studenta a avut ciclu normal, nu i-a crescut deloc burta si nu a avut nici greturi matinale. Medicii spun ca sarcina a fost posibila pentru ca Ebony are doua utere, unul pozitionat in spate, unde copilul s-a dezvoltat neobservat. Aceasta malformatie este foarte rar intalnit la femei si poarta numele de "didelphys". Doar una din 3000 de femeiu se confrunta cu aceasta problema.

"Medicii spun ca Elodie este un «copil miracol» deoarece femeile care au aceasta problema se chinuie sa conceapa si sa duca sarcina pana la capat," a spus Ebony.

Mama lui Ebony a povestit ca fiica sa a inceput sa se simta rau si striga ca o doare foarte tare capul, dupa care a gasit-o cazuta in baie. A chemat de urgenta ambulanta, iar paramedicii au observat ca fata este insarcinata. Femeia nu a crezut acest lucru, desi burta devenise deodata vizibila.

Potrivit medicilor, bebelusul a inceput sa se miste in uter, iar asta a generat crizele fetei.

coma-bebe

"Am crezut ca au facut o greseala"

Medicii au facut imediat operatia de cezariana. Fetita s-a nascut pe 3 decembrie, la doar cateva ore dupa ce mama ei avusese prima criza.

"Cand m-am trezit dupa cele patru zile de coma, imi amintesc asistentele spunandu-mi ca am un copil si mi-au pus-o pe piept. Acum suna groaznic, dar le-am cerut sa o ia, fiindca eram atat de confuza si sigura ca au facut o greseala. Dar mama mea mi-a explicat totul, apoi asistentele mi-au dat din nou fetita ca sa o tin pentru prima data in brate.

Desi am fost destul de speriata a fost un moment minunat si micuta a fost foarte linistita. Este un miracol absolut si nu as schimba-o pe Elodie pentru nimic in lume," a povestit mamica.

Ebony intentioneaza sa-si continue studiile in domeniul fizioterapiei, iar mama sa i-a promis ca o va ajuta sa o creasca pe micuta Elodie.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sarcina Sarcina ascunsa Coma Miracol

Articole recomandate

Citeste si despre