9 copii premianti traiesc cu parintii lor intr-o masina. Isi fac temele pe bordul masinii si dorm cu gecile pe ei

/ / Modificat: 2023-12-21
9 copii premianti traiesc cu parintii lor intr-o masina. Isi fac temele pe bordul masinii si dorm cu gecile pe ei

In timp ce alte familii se bucura de sarbatori in caldura si confortul propriilor locuinte, o familie cu 9 copii isi duce traiul de pe o zi pe alta, intr-o masina, pe un camp inghetat. Familia Motoc a avut o viata normala, insa, intr-o zi a ajuns sa piarda tot. Acestia au avut un acoperis deasupra capului pana in 2020, cand tatal a ramas fara loc de munca din cauza pandemiei, iar banca le-a luat casa.

Familia Motoc este formata din noua copii, cu varste cuprinse intre 3-15 ani. Cei mai mici dorm la prietenii de familie, pentru a avea parte de tot confortul necesar pentru varsta lor, iar cei mai mari dorm in masina. Tot in masina acestia isi fac temele pentru scoala si invata.

Alexandra Motoc, mama celor noua copii, a impartasit povestea cutremuratoare a familiei in cadrul emisiunii ,,Asta-i Romania'', moderata de Mihai Ghita, la Kanal D. Aceasta spune ca pana acum 3 ani au avut o viata normala si un acoperis deasupra capului, insa din cauza pandemiei, sotul si-a pierdut locul de munca. Nu au mai avut bani sa plateasca ratele casei, iar banca i-a dat in judecata si, in urma unui proces, le-a luat casa. De atunci, calvarul a inceput.

Ramasa in strada, familia Motoc a incercat sa gaseasca o locuinta cu chirie, insa fara noroc. Au ajuns sa locuiasca in masina, pe un camp acum inghetat. Mama celor mici este profund indurerata de situatia in care se afla acum. Ea sufera la gandul ca ai sai copii sunt nevoiti sa indure un astfel de trai, sa doarma cu gecile pe ei, sa manance si sa isi faca temele pe bordul masinii.

Singura care le-a ramas alaturi este o prietena, la care cei mici mai raman peste noapte din cand in cand. Mama celor mici povesteste, cu durere in glas, ca in perioada in care lucrurile mergeau bine, toata lumea era in preajma lor. Dupa ce au fost evacuati, insa, lucrurile s-au schimbat. Atunci cand sunau pentru ajutor, toti prietenii le spuneu ca nu au posibilitate, ca au probleme la randul lor.

In ciuda situatiei grele in care se afla, Alexandra Motoc nu le-a permis copiilor sai sa renunte la educatie. Cei 9 micuti sunt bursieri si nu sunt descurajati de faptul ca isi fac temele pe bordul masinii.

Familie Motoc poate fi ajutata prin donatii in contul asociatiei Fabrica de Daruri, ai caror reprezentanti ii viziteaza saptamanal. Detalii aici.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Copii Situatie financiara

Articole recomandate

Citeste si despre