3 din 10 copii sufera de stres din cauza parintilor ocupati

/ / Modificat: 2019-05-28
3 din 10 copii sufera de stres din cauza parintilor ocupati

Copiii sufera de stres, deoarece rutina lor variaza in functie de treburile parintilor, ceea ce provoaca iritabilitate si schimbari in starea lor de spirit.

Potrivit unui studiu realizat de Denken, un centru specializat in constientizare, trei din zece copii ai caror parinti lucreaza sunt stresati.

Fara sa-si dea seama, parintii provoaca un stres urias celor mici din cauza programului incarcat de la serviciu si a dezechilibrului intre viata de famile si job.

Studiul a facut o comparatie cu datele din urma cu douazeci de ani, cand femeile nu erau preocupate de cariera, iar modelele de familie erau diferite. Atunci nu au existat aproape deloc cazuri de stres in randul copiilor, dar acum acest procent a crescut pana la 60%.

Lipsa echilibrului intre familie si serviciu

Uneori, este practic imposibila imbinarea muncii cu familia. Timpul de lucru de 9 ore (de la 9 la 18:00, de exemplu) nu iti permite sa stai cu micutul tau, care merge la gradinita, apoi la o activitate extracurriculara. Ca parinte il duci la gradinita, pleci spre serviciu, termini programul si apoi treci sa-l iei dupa 10 ore petrecute la gradinita.

Toate acestea cauzeaza stres copiilor si, prin urmare, probleme de iritabilitate si schimbari de dispozitie brusca. Ba mai mult, stresul la aceasta varsta frageda poate provoca insomnii sau imbolnaviri in mod regulat. Ceea ce are mult mai mult de-a face cu starea emotionala decat cu cea fizica.

Ce trebuie sa faci daca copilul sufera de stres

Este important sa-l monitorizezi pe cel mic pentru a depista posibilele semne ale stresului, pentru a descoperi cauzele, pentru ca problema sa fie remediata.

Una dintre solutii este meditatia sau yoga, foarte recomandata copiilor. Dar si multa atentie din partea parintilor. Este foarte important sa consulti si medicul psiholog, care sa-l ajute pe cel mic. De asemenea, ar trebuie imbunatatite si obiceiurile alimentare.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Stres Stres copii Stres boli

Articole recomandate

Citeste si despre