15 copii aflati in tabara, in Brasov, au ajuns la spital cu toxiinfectie alimentara

/ / Modificat: 2023-06-03
15 copii aflati in tabara, in Brasov, au ajuns la spital cu toxiinfectie alimentara

Tabara de cosmar pentru doi adulti si 15 copii aflati in tabara, in Sacele, Brasov! Acestia s-au ales cu o toxiinfectie alimentara dupa ce au consumat mancare din unitatea de cazare.

Cosmarul a inceput la ora 03:00 dimineata. Dintr-un grup de 40 de persoane plecate intr-o tabara, doi adulti si 15 copii s-au trezit cu varsaturi, semne ale unei toxiinfectii alimentare. La fata locului s-a deplasat o autospeciala de transport victime multiple din cadrul SMURD Brasov si doua echipaje de urgenta zero ale SAJ Brasov. Autoritatile incearca sa stabileasca care a fost cauza producerii acestor toxiinfectii alimentare.

„Copiii prezentau varsaturi si alte simptome de toxiinfectie alimentara, fara ca viata sa le fie pusa in pericol. In prezent, autoritatile incearca sa stabileasca din ce motiv au aparut aceste simptome si cine se face vinovat pentru producerea acestui incident”, arata ISU Brasov.

Proprietara pensiunii spune ca mancarea era proaspata

Potrivit stirileprotv.ro, copiilor si celor doi adulti li s-a facut rau dupa ce au consumat meniul de la cina, care a constat in cartofi taranesti si carnaciori. Inspectorii au luat probe de mancare de pe suprafetele din bucatarie si de pe mainile celor care gatesc mancarea. 

Proprietara pensiunii spune ca toate ingredientele erau proaspete si spune ca, cel mai probabil, copiii au avut probleme din cauza gustarilor pe care le-au luat in timpul excursiei facute joi la Sighisoara.

„Copiii au luat tot felul de mancare in Sighisoara, chipsuri, cornulete, tot felul de chestii, pe zi nu au mancat, numai un sendvis pe care noi l-am dat, e clar ca au mancat si acolo”, spune Silvia Radulescu, proprietara pensiunii. 

Pensiunea va ramane inchisa pana cand analizele de laborator vor lamuri cauza imbolnavirilor. Inchiderea temporara a unitatii a scurtat vacanta copiilor cu 2 zile. Micutii aflati in spital au fost preluati de parinti, iar ceilalti se vor intoarce acasa insotiti de profesori. 

  • Surse: stirilekanald.ro, stirileprotv.ro
  • Foto: Pixabay/ Ry Butov

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Tabara copii Toxiinfectiile alimentare

Articole recomandate

Citeste si despre