Un tata din Iasi nu vrea ca fiica lui sa poarte masca la scoala: "Este un act de tortura"

/ / Modificat: 2020-09-16
Un tata din Iasi nu vrea ca fiica lui sa poarte masca la scoala:

Un tata din Iasi, comuna Tomesti, a anuntat reprezentantii scolii la care fiica lui invata ca nu este de acord si nu isi va da consimtamantul ca aceasta sa poarte masca si sa se dezinfecteze pe maini la scoala. 

Barbatul spune ca „masurile produc un efect psihologic traumatizant asupra copiilor si asupra viitorului acestora” si a depus un document la secretariatul scolii prin care atrage atentia asupra acestei situatii. 

„Copilul nostru are dreptul de a respira liber, fara nicio constrangere, de a se exprima liber si fara afectarea biologica, psihologica si emotional afectiva a acestuia". Purtarea mastii de catre copii permanent, timp de mai multe ore consecutiv reprezinta un act de tortura si rele tratamente aplicate minorului. Masca aduce atingere procesului de invatare si exprimare si masurile luate produc un efect psihologic traumatizant asupra copiilor si implicit asupra viitorului acestora" se precizeaza in document.. 

Barbatul mai spune ca „Parintele nu este de acord nici cu dezinfectantul si spune ca nu isi da consimtamantul pentru aplicarea de substante "asa-zis" dezinfectante asupra copilului.

Eleva va invata online 

"A fost, intr-adevar, dar lucrurile s-au remediat, s-au calmat. Copilul a ramas pe varianta online. Stiti ca avem astfel de cereri frecvent, nu referitor la masca, ci referitor la niste probleme medicale, asa cum permite ordinul. Copiii pot intra online, poate fi si invatare online si invatare in clasa”, a declarat purtatorul de cuvant al ISJ Iasi.

Sursa: antena3.ro 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre