Un nou-nascut impuscat de doua ori intr-un atac terorist a supravietuit: "Sa vezi asa ceva este infiorator"

/ / Modificat: 2020-05-19
Un nou-nascut impuscat de doua ori intr-un atac terorist a supravietuit:

Un bebelus impuscat de doua ori in picior in timpul unui atac terorist asupra maternitatii din Kabul a supravietuit. 24 de persoane si-au pierdut viata in timpul atacului, printre care mame, asistente si nou-nascuti.

Trei barbati, banuiti ca sunt membri ai gruparii teroriste ISIS, au intrat in cladirea din capitala afgana deghizati in politisti si au aruncat grenade si au impuscat mai multe persoane. 

Printre decedati se afla cel putin doi bebelusi, iar alte 15 persoane au fost ranite. Atacatorii si-au pierdut si ei viata.

"Acest lucru este inuman"

Unul dintre bebelusi, o fetita, venita pe lume cu doar trei ore inainte de atac, a supravietuit dupa ce medicii au operat-o la piciorul drept, spulberat de gloante, scrie Daily Mail.

Mama ei, Nazia, a murit in atac, iar tatal a decis ca micuta sa primesca acelasi nume, in memoria celei care i-a dat viata.

"Am operat-o pe Nazia, astfel ca va putea sa mearga cand va creste. Dar sa vezi un copil nascut de doar trei ore impuscat este infiorator. Toata lumea este socata. Acest lucru este inuman," a spus directorul Spitalului pentru Copii din Kabul, potrivit Daily Mail.

fetita picior kabul

"Am taiat cordonul ombilical cu mainile noastre"

Una dintre moase a povestit pentru AFP ca a apucat sa se ascunda intr-o "camera sigura," (blindata, ceva normal in Afganistan) impreuna cu alte femei, cand a pornit sirena de urgenta. Dar au putut auzi impuscaturi in timp ce atacatorii mergeau din salon in salon, prin tot spitalul.

Atunci, i-a venit sorocul unei femei sa nasca. "Am ajutat-o cu mainile goale, nu aveam altceva in camera, cu exceptia hartiei igienice si a baticurilor noastre. Dupa ce s-a nascut copilul, am taiat cordonul ombilical cu mainile noastre. Ne-am folosit baticurile pentru a infasura copilul si mama.

Femeia avea dureri mari, dar se chinuia sa nu scoata niciun sunet.  Ba chiar i-a pus degetul pe gura nou-nascutului pentru a-l opri din plans," a marturisit moasa.

Dupa atac, 18 bebelusi au fost transferati la un alt spital pentru tratament, unii dintre ei fiind dusi de soldati bine inarmati.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre