Trotinetele electrice, interzise minorilor sub 14 ani! Ce prevede legea

/ / Modificat: 2023-10-28
Trotinetele electrice, interzise minorilor sub 14 ani! Ce prevede legea

Noi masuri cu privire la utilizarea trotinetelor electrice! Copiii sub varsta de 14 ani nu vor mai putea conduce acest tip de trotinete. Autoritatile din Bucuresti vor discuta un proiect ce va modifica sistemul de inchiriere al trotinetelor electrice, prin intermediul platformelor online. Acest document prevede mai multe modificari importante.

Consiliul General al Municipiului Bucuresti vrea sa ia in calcul varianta ca toti conducatorii de trotinete sa aiba cel putin varsta de 14 ani si sa poarte casca de protectie obligatoriu. Totodata, este interzis ca mai multe persoane sa foloseasca aceeasi trotineta.

In situatia in care un drum  este prevazut cu o pista pentru biciclete, trotinetele electrice vor fi conduse numai pe pista respectiva. In lipsa acestei piste, circulatia trotinetelor electrice este permisa numai pe sectoarele de drum unde viteza maxima admisa pentru circulatia vehiculelor este de 50km/h.

Iata masurile prevazute in noul proiect:

"Trotinetele electrice au obligatia de a circula avand un sistem de franare functional si eficient;
Parcarea trotinetelor electrice se face pe trotuar, in zone special amenajate; stationarea/parcarea trotinetelor se va efectua suficient de departe de masinile stationate/parcate astfel incat, in cazul unor fenomene meteorologice extreme, caderea acestora sa nu poata afecta masinile respective;
Trotinetele electrice care circula pe drumurile publice trebuie sa fie echipate cu dispozitive de localizare prin GPS, cu mijloace de iluminare (lumina alba sau galbena in fata si lumina rosie in spate) vizibile, dispozitive reflectorizante, cu sistem de franare functionabil si cu sistem de avertizare sonora. Este interzisa circulatia acestora pe timp de noapte fara aceste mijloace si dispozitive in stare de functionare;
Utilizatorii au obligatia sa circule cu luminile aprinse in orele intunecate ale zilei si/sau cu vizibilitate redusa;
In timpul circulatiei pe drumurile publice, utilizatorii de trotinete electrice sunt obligati sa aiba asupra lor actul de identitate".

FOTO: Pixabay

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Copii Plimbare copii

Articole recomandate

Citeste si despre