Telefoanele mobile, interzise copiilor sub 12 ani. Unde s-a luat aceasta decizie

/ / Modificat: 2023-06-18
Telefoanele mobile, interzise copiilor sub 12 ani. Unde s-a luat aceasta decizie

O comunitate intreaga a fost de acord sa astepte pana cand copiii implinesc 12 ani pentru a le lua propriile telefoane.

Este vorba despre o localitate din Dublin, Irlanda. Mai exact, despre satul Greystones unde intreaga comunitate a fost de acord sa astepte pana cand copiii implinesc 12 ani. Este vorba de o interdictie voluntara, dar care s-a bucurat de un sprijin puternic din partea majoritatii parintilor.

Potrivit The Guardian, asociatiile de parinti din cele opt scoli primare din district, pot opta pentru aceasta interdictie. Scolile si parintii si-au unit fortele pentru a introduce un cod voluntar de interzicere a dispozitivelor inteligente.

Initiativa urmareste sa impiedice utilizarea dispozitivelor inteligente (telefoane mobile sau tablete) atat in scoli, cat si acasa si, astfel, sa-i tina pe copii departe de aplicatii nepotrivite pentru varsta lor, precum Snapchat, Instagram, WhatsApp, TikTok sau Discord.

Mai usor pentru parinti: nimeni nu trebuie sa o foloseasca

Speranta este ca interdictia va contribui la prelungirea copilariei prin reducerea anxietatii si a expunerii la materiale pentru adulti pe care le provoaca adesea utilizarea smartphone-urilor.

Acestia considera ca multi copii de scoala primara nu poseda inca pregatirea emotionala pentru a face fata provocarilor asociate cu dispozitivele inteligente. Astfel, scolile si parintii colaboreaza pentru a crea un mediu mai sigur pentru copii in timpul anilor de scoala primara.

"In calitate de directori ai celor opt scoli, credem cu tarie ca aceasta initiativa este esentiala pentru protejarea copiilor din comunitatea noastra", au declarat directorii participanti.

Este voluntara, ceea ce nu inseamna ca niciun copil nu poate avea un telefon mobil, dar majoritatea parintilor s-au alaturat initiativei, creand un efect de atractie care reduce interesul in randul copiilor.

"Daca toata lumea o face in general, nu te simti ca si cum ai fi un outsider. Este mult mai usor sa spui nu. Cu cat mai mult timp ii putem pastra inocenta, cu atat mai bine!", a declarat Laura Bourne, mama unui elev, pentru The Guardian.

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Copii telefoane mobile Dispozitive mobile

Articole recomandate

Citeste si despre