Copiii care merg la crese si la gradinite prezinta un risc scazut de a transmite infectia cu coronavirus

/ / Modificat: 2020-10-20
Copiii care merg la crese si la gradinite prezinta un risc scazut de a transmite infectia cu coronavirus

Copiii care merg la crese si la gradinite prezinta un risc scazut de a transmite infectia cu noul coronavirus in randul adultilor, arata rezultatele unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Yale si la care au participat 57.000 de copii.

Studiul, care este cel mai mare de acest gen, sustine ca pastrarea creselor si gradinitelor deschise in timpul pandemiei nu contribuie la raspandirea infectiei cu coronavirus, atat timp cat copiii respecta regulile minime de igiena, precum spalatul mainilor, distantarea fizica, iar personalul poarta masti de protectie. 

Studiul a fost efectuat dupa ce mai multi parinti americani s-au aratat ingrijorati si s-au temut sa isi mai trimita copiii la crese si la gradinite. Potrivit statisticilor, in ultimele luni, in SUA, inscrierile la un centru de ingrijire a copiilor a scazut cu 33 la suta.

Copiii cu varsta peste 10 ani transmit la fel ca adultii virusul

”Pentru parinti, aceasta veste ar putea fi foarte buna, intrucat multi dintre ei s-au aratat ingrijorati si nu stiau daca sa-si trimita sau nu copiii la creste ori gradinita.”, a marturisit dr. Walter Gilliam, psiholog la Yale si autorul studiului. Pana acum, insa, specialistii nu au adunat inca suficiente date despre infectarile in cazul copiilor pana in 10 ani, afirma dr. Anthony Fauci.

”Exista un studiu recent care arata ca in cazul copiilor de la 10 la 19 ani se transmite virusul la fel de eficient adultilor, precum adultii il transmit adultilor. Lucrurile care se intampla intre 0 si 10 ani nu sunt la fel de clare, asa ca trebuie sa adunam mai multe date, deoarece nu avem toate informatiile pe care am dori sa le avem despre infectiile in cazul copiilor”, a declarat Anthony Fauci, directorul Institutului National pentru alergii si boli infectioase din SUA.

O cercetare efectuata in Centru sud-correan pentru Controlul si Prevenirea Epidemiilor a aratat ca copiii mai mici de 10 ani transmit coronavirusul cu o frecventa mai redusa decat adultii, dar riscul nu este zero. In schimb, copiii cu varste intre 10 si 19 ani pot transmite coronavirusul cel putin la fel de mult ca adultii.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre