Si-a dorit un frate ani de zile, iar cand s-a nascut prematur l-a ingrijit ca un erou

/ / Modificat: 2019-01-08
Si-a dorit un frate ani de zile, iar cand s-a nascut prematur l-a ingrijit ca un erou

Unii copii sunt adesea gelosi cand in familie apare un frate mai mic, dar nu a fost si cazul lui Mikey. El a asteptat ca fratele sau sa vina pe lume pentru a-i darui toata dragostea sa.

Jake s-a nascut prematur, dar Mikey si-a dedicat tot timpul pentru a-l iubi si ingriji ca un adevarat erou.

Povestea lui Mikey si a lui Jake

Mama lui Mikey, Jessica Marotta, a povestit ca din momentul in care a invatat sa formuleze propozitii, baietelul lor o intreaba pe ea si pe sotul sau, Michael Marotta, cand va avea un frate. Jessica si Michael au inceput sa se gandeasca la cel de-al doilea copil, cand Mikey avea 3 ani. Avea dificultati in a ramane insarcinata si, cand s-a intamplat, in prima saptamana a pierdut copilul.

Dupa acest episod, s-au mutat intr-o casa noua. Din acel moment, ori de cate ori Mikey spunea ca vrea un frate, ei ii explicau ca exista posibilitatea de a nu mai avea inca un copil.

frate prematur

Imediat dupa ce s-au mutat, Jessica a banuit ca era insarcinata, iar testul facut i-a indicat acest lucru. Ea si Michael nu puteau sa creada: "Sotului meu nu i-a venit sa creada si m-a pus sa fac inca doua teste pentru a fi siguri."

Sarcina mergea foarte bine si Mikey a inregistrat chiar si un videoclip pentru a spune intregii familii ca, in sfarsit, va avea fratele mult dorit.

Dar, in timpul ecografiei din saptamana 18, Jessica a descoperit ca fatul suferea de o restrictie de crestere intrauterina (IUGR) si ca, din anumite motive, copilul nu ar atinge dimensiunile normale pentru varsta sa gestationala.

"Eram insarcinata in 23 de saptamani, dar copilul nostru masura ca si cum ar fi avut cu 5 saptamani mai putin", a povestit Jessica, care a avut varianta de a renunta la sarcina, deoarece exista riscul de deces uterin.

Ea si sotul ei au ales sa pastrteze copilul si sa mearga mai departe. La 26 de saptamani de gestatie, a fost internata si, dupa o luna, s-a nascut Jake.

Reactia lui Mikey la intalnirea cu fratele sau

Jake a fost transferat la unitatea de terapie intensiva neonatala de indata ce a venit pe lume. Mikey a fost nerabdator sa-si cunoasca fratiorul si cand l-a vazut, a spus: "Are parul rosu, la fel ca mine!"

Mikey l-a vizitat pe fratele sau in fiecare zi, dar numai dupa zece zile a putut avea acel contact "piele-pe-piele."

"A fost trist pentru ca nu putea sa-si tina fratiorul in brate," a spus Jessica.

Cand Mickey l-a tinut pe Jake in brate pentru prima data, reactia lui a fost frumoasa si foarte interesanta.

"A fost uimitor si interesant, chiar cred ca acel moment a devenit baza legaturii lor," a povestit mama baieteilor.

Dragoste de frati

frate-prematur3

"Jake a petrecut 62 de zile la terapie intensiva si sosirea acasa a fost una dintre cele mai fericite zile din viata noastra," a spus Jessica.

De cand Jake a ajuns acasa, Mikey a continuat sa aiba grija de fratiorul pe care si l-a dorit atat de mult: ii da biberonul, ajuta la schimbatul scutecului, ii citeste, rade si chiar plange cu el.

Jessica a marturisit ca relatia pe care o au copiii lor este foarte speciala si ca Mikey il cunoaste pe Jake ca pe nimeni altcineva.

"Mikey este un frate uimitor si foarte protector, iar Jake aduce linistea in viata lui. De asemenea, doar Mikey il calmeaza pe micut atunci cand plange."

"Este ca si cum a fost scris ca cei doi sa fie frati. Nu exista nicio indoiala ca Mikey s-a nascut sa fie fratele mai mare al lui Jake, iar Jake s-a nascut sa fie fratele pe care Mikey l-a dorit intotdeauna," a spus Jessica.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Frate Iubire frati Bebelus prematur

Articole recomandate

Citeste si despre