O fetita de 5 ani ne arata ca legatura dintre frati e cea mai puternica din lume

/ / Modificat: 2019-09-13
O fetita de 5 ani ne arata ca legatura dintre frati e cea mai puternica din lume

Care sunt preocuparile principale ale unui copil de 5 ani? Sa se joace si sa invete, sa descopere lumea din jurul lui, sa isi faca prieteni. Dar o fetita de numai 5 ani din Princeton, Texas, a devenit simbolul legaturii atat de puternice care exista intre frati.

In august 2018, Beckett Burge a fost diagnosticat cu leucemie limfoblastica acuta, un tip de cancer care afecteaza globulele albe tinere din maduva osoasa. Avea doar doi ani cand a primit diagnosticul nemilos si de atunci a trebuit sa petreaca mult timp in spital, sa faca chimioterapie si transfuzii peste transfuzii.

Iar in toata aceasta perioada cel mai mare sprijin i-a venit de la sora lui mai mare, Aubrey. Diferenta de varsta dintre ei este de doar 14 luni, dar Aubrey s-a dovedit a fi mult mai matura prin grija pe care o arata fata de fratele ei. Kaitlin (28 de ani), mama lor, este si ea uimita de legatura incredibila care s-a creat intre ei.

In ianuarie, Kaitlin si-a fotografiat copiii intr-o ipostaza sfasietoare: Aubrey avea grija de Beckett in timp ce acesta se apleca deasupra vasului de toaleta in timpul unui episod de varsaturi provocate de tratamentul contra cancerului.

frati1

Aubrey il mangaie pe spate pe fratiorul ei pentru ca acesta sa nu se simta singur in acele momente. Mama lor a povestit ca dupa ce a facut fotografia Aubrey a mers sa se spele pe maini si apoi si-a condus fratele pe canapea si a intrebat daca poate sa ajute la curatarea baii. Oricat de dura este imaginea, Kaitlin a decis sa o faca publica pentru a arata lumii importanta unor legaturi puternice de familie in momente atat de grele.

"Aubrey nu stia ce se intampla, dar stia din experienta ca atunci cand ei ii era rau noi o mangaiam pe spate si o ajutam sa treaca momentul. Asa ca a facut si ea la fel: il mangaia pe spate si ii spunea ca totul va fi bine, l-a curatat pe fata si pe maini. Apoi l-a dus in sufragerie, pe canapea, si m-a intrebat daca poate sa curete baia, dar i-am spus ca nu era treaba ei. Se preocupa mult sa ajute si sa se asigure ca toate lucrurile cu care Beckett vine in contact sunt curate. Este acea pereche de ochi in plus de care este nevoie. Cand ii vad impreuna sunt fericita si trista in acelasi timp.

Au o legatura incredibila, ea are mereu grija de el. Un copil de 4-5 ani ar trebui sa fie afara la joaca. Ea iubeste gimnastica, dar a trebuit sa renuntam la ea din cauza dificultatilor financiare. Era prea scump pentru situatia in care ne aflam noi. Ar trebui sa fie afara sa faca gimnastica, sa alerge cu copiii, sa se joace, sa inoate in piscina, dar ea prefera sa aiba grija de fratiorul ei. Sunt foarte apropiati, s-au jucat mereu impreuna. El se joaca cu ea cu papusile, ea se joaca cu el de-a supereroii. Vrea sa fie mereu langa el, cu ochii pe el", povesteste Kaitlin Burge.

frati2

Cand Beckett s-a intors prima oara de la spital, cu infatisarea schimbata si lipsit de energie, Aubrey a fost foarte confuza si punea foarte multe intrebari dificile. "Vazuse o multime de doctori punandu-i o masca pe fata, intepandu-l cu ace, pompandu-i medicamente prin corp, in timp ce el statea acolo, neajutorat.

Nu stia sigur ce se intampla, stia doar ca ceva nu era in regula cu fratiorul ei, cu prietenul ei cel mai bun. I-am explicat ca s-a imbolnavit foarte rau, ca asta s-a intamplat, ca nu era ceva provocat de mancare sau de ceva ce facusera, i-am explicat ca nu puteam preveni ce s-a intamplat si ca nu i se va intampla si ei. Am fost foarte deschisi cu ea si i-am raspuns la toate intrebarile, ii explicam toate astea chiar si de fata cu Beckett, el stie ce boala are, dar ne asiguram ca amandoi inteleg ca aceasta boala nu il face diferit de altii", a adaugat mama celor doi.

Beckett are acum 4 ani isi il mai asteapta doi ani de chimioterapie, pe care speram, insa, ca ii va trece cu bine, mai ales ca are alaturi cea mai grijulie sora din lume.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Iubire frati

Articole recomandate

Citeste si despre