Se inchid din nou scolile? Ce spune vicepremierul Raluca Turcan

/ / Modificat: 2020-10-07
Se inchid din nou scolile? Ce spune vicepremierul Raluca Turcan

Raluca Turcan, vicepremierul Guvernului Orban, a declarat ca deocamdata nu se ia in calcul posibilitatea intrarii tuturor scolilor din România in scenariul rosu, cursurile desfasurandu-se exclusiv online.

"Eu nu cred ca ne apropiem, la nivel national, de o inchidere a scolilor si o includere a tuturor scolilor in scenariul rosu si predarea online. Si nu este de dorit. Toate studiile arata ca invatamântul cu prezenta fizica da rezultate mult mai bune.De aceea am lasat la latitudinea autoritatilor locale.

Si acolo, scolile, inspectoratele, DSP-urile, cu comitetele judetene de situatii de urgenta decid daca exista pericol in comunitate, in proximitatea scolii, daca exista si o crestere a numarului de cazuri. Ar fi anapoda oarecum in unele localitati in care nu ai niciun caz sa introduci scolile in scenariul rosu doar pentru ca in alte localitati ai o crestere a numarului de infectari.

Decizia noastra, la nivel national, este ca scoala sa se desfasoare in principiu cu prezenta fata in fata, daca sunt respectate cele 2 criterii: criteriul epidemiologic si criteriul intern al scolii de protectie sanitara pentru copii si profesori", a declarat Raluca Turcan la B1TV.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre