Se analizeaza redeschiderea graduala a gradinitelor si a scolilor

/ / Modificat: 2020-11-03
Se analizeaza redeschiderea graduala a gradinitelor si a scolilor

Autoritatile analizeaza redeschiderea graduala a scolilor si gradinitelor. Prioritate vor avea clasele mici (clasele pregatitoare -a IV-a), potrivit unor surse citate de Edupedu.ro. 

De asemenea, ar putea fi redeschise si clasele a VIII-a si a XII-a. Se lucreaza la scenarii de redeschidere treptata a scolilor din toata tara, fara a se mai tine cont de rata de incidența a infectarii cu noul coronavirus.

Aceste analize vin dupa ce in majoritatea tarilor europene, scolile si gradinitele au fost lasate deschise, chiar daca numarul cazurilor de imbolnaviri a crescut foarte mult si a fost nevoie de impunerea unor noi restrictii. 

In Italia, cel mai recent exemplu, scolile au fost lasate deschise, doar elevii de liceu au trecut la invatamant onine. Copiii de gradinita, scoala primara si gimnaziala merg in continuare la cursuri fata in fata. Autoritatile italiene au decis ca mall-urile sa fie inchise in weekend, au impus limite de mobilitate intre regiunile expuse riscului, muzeele, salile de bingo si salile de pariuri au fost inchise, mijloacele de transport public vor putea circula la 50% din capacitatea maxima si circulația persoanelor va fi limitata seara.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre