Scoala de vara gratuita pentru copii la Radio Boot Camp

/ / Modificat: 2023-06-22
Scoala de vara gratuita pentru copii la Radio Boot Camp

Copiii de astazi sunt creatori de continut, dar si consumatori de informatii on-line. Pentru ca ei sa aleaga cat mai bine din noianul de continut on-line, ei pot acum sa urmeze cursurile unei scoli de vara de jurnalism, creata de Asociatia Parintilor Isteti, in parteneriat cu Itsy Bitsy FM. Cursurile gratuite care vor avea loc in Parcul Al Ioan Cuza din Bucuresti ii invata pe copii ce inseamna sa fii jurnalist, sa lucrezi intr-un radio sau cum este sa fii DJ muzical.

radio boot camp

Radio Boot Camp este o scoala de radio pentru copii cu varste cuprinse intre 6 si 14 ani, care va avea loc in perioada 24 iunie – 26 august, in fiecare sambata de la ora 18:00 la 21:00, in parcul Al.I. Cuza Bucuresti. Copiii vor fi sustinuti sa isi dezvolte abilitatile de comunicare si creativitate, sa afle notiuni teoretice si practice de jurnalism, radio si muzica la cele trei ateliere in aer liber:

  • Atelierul de Jurnalism unde copiii vor scrie stiri si reportaje pe diferite teme, vor face exercitii vocale si de dictie, vor invata despre formatul unei emisiuni radio. Copiii isi vor prezenta creatiile jurnalistice in Radiomobilul Itsy Bitsy si vor fi auziti de parintii lor si de publicul din parc;
  • Atelierul de radio unde copiii invata care sunt specializarile oamenilor dintr-o echipa de radio, cum arata un studio, care este aparatura fara de care nu se poate emite dintr-un radio (microfoane, mixer, calculator si soft de emisie, casti, boxe etc.) si experimenteza prezentarea creatiei lor jurnalistice chiar la microfon, in Radiomobilul din parc;
  • Atelierul de DJ muzical unde copiii afla cum functioneaza un mixer, ce calitati trebuie sa ai ca sa ai aceasta meserie, cum pot “sa butoneze” si sa mixeze piesele lor muzicale preferate.

Participand la cele trei ateliere copiii isi imbunatatesc increderea in ei, gandirea critica si experimenteaza lucrul in echipa si pot chiar sa descopere o meserie pentru viitor. In fiecare din cele 10 editii ale Radio Boot Camp, vor fi selectati 3 copii cu inclinatii spre jurnalism radio, care vor participa in direct la una dintre emisiunile Itsy Bitsy FM.

scoala de vara itsy bitsy

Un copil poate participa in mod gratuit la oricare din cele 10 editii ce se desfasoara in aceasta vacanta. In fiecare zi va fi cate o emisiune tematica, care va imbina partea de teorie radio cu un domeniu preferat de copii. Temele pe care vor lucra copiii de la Radio Boot Camp vor fi:

  • 24 iunie – Recomandari pentru o vacanta reusita
  • 1 iulie - Reporter in cartierul meu
  • 8 iulie – Recomandari pentru o viata sanatoasa
  • 15 iulie - Prezentarea eroului meu preferat
  • 22 iulie – Interviu la minut
  • 29 iulie – Prognoza meteo din lumea mea
  • 5 august – Sportul meu preferat
  • 12 august – Muzica mea preferata
  • 19 august – Radio documentar despre animalul preferat
  • 26 august – Reportaj din vacanta

Programul este organizat de Asociatia Parintilor Isteti impreuna cu Itsy Bitsy si este finantat de Primaria Sectorului 3 cu fonduri nerambursabile de la bugetul local.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Scoala de vara Copii

Articole recomandate

Citeste si despre