Reducerea timpului petrecut de copil la tv si calculator

/ / Modificat: 2008-03-05
Reducerea timpului petrecut de copil la tv si calculator





 

Reducerea timpului petrecut de copil la tv si calculator, cu pana la jumatate, scade aportul de alimente si ajuta la pierderea in greutate, realteaza HealthDay News.

 




Acest nou studiu, ofera sperante in rezolvarea problemei legate de obesitatea in randul copiilor. Statul in fata tekevizorului este legat de consumul de produse alimentare gen "junk food" sau produse care sunt prezentate in reclamele de la televizor.

Vizionarea de desene animate care au incastrate reclame la mancare poate creste alegerea produselor respective de catre copii si consumarea lor in timpul emisiunilor preferate.

Cercetatorii de la Universitatea Buffalo din cadrul Universitatii de Stat din New York, au examinat 70de copii supraponderali, cu varste cuprinse intre 4 si 7 ani, care se uitau la televizor sau se jucau pe calculator, cel putin 14 ore pe saptmana.

Cercetatorii au instalat dispozitive de monitorizare pe fiecare televizor si calculator pe care acesti copii le foloseau. Aceste dispozitive au permis reducerea timpului petrecut la tv sau calculator al copiilor cu pana la 10 procente pe saptamana, pana s-a ajuns la un procentaj de reducere de 50%.

Fiecarui membru al familiei i s-a dat un cod unic de activare a calculatorului sau televizorului. In plus, copiii au primit diferite stimulente materiale pentru a petrece mai putin timp in fata calculatorului sau televizorului.

Grupul de cercetatori a descoperit ca acei copii care pe perioada studiului nu au avut restrictii asupra folosirii calculatorului sau televizorului, au inregistrat o reducere a timpului de 5,2 ore pe saptamana. In schimb, copiii care au avut restrictii au redus timpul cu 17,5 ore pe saptmana.

In plus, copiii care au avut restrictii, au pierdut mult mai mult in greutate decat restul copiilor participanti la studiu, insa cercetatorii nu au gasit diferente semnidicative intre cele doua grupuri in ceea ce priveste activitatea fizica.

Cercetatorii de la Universitatea Yale, spun despre studiu ca arata partea pozitiva a acestui amestesc de amenintatri: recucerea timpului petrecut in fata calculatorului sau televizorului poate ajuta la prevenirea obezitatii, in plus poate fi foarte importanta in ceea ce priveste strucutura unei diete.

Gabriela Hotareanu

Redactor Copilul.ro

05 Martie 2008

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre