Raed Arafat atrage atentia asupra tulpinii Delta: "Pregatim locuri la terapie inclusiv pentru copii"

/ / Modificat: 2021-08-23
Raed Arafat atrage atentia asupra tulpinii Delta:

Tulpina Delta este din ce in ce mai periculoasa si se raspandeste cu mare repeziciune. Autoritatile sunt deja in alerta si se pregatesc pentru valul patru al pandemie. Aceasta mutatie este foarte periculoasa, mai ales ca se poate contracta foarte usor, in cateva minute la contactul cu o persoana infectata. 

Doi tineri, cu varsta pana in 30 de ani, fara alte afectiuni au murit in urma infectiei cu tulpina virala Delta, iar o femei in de 25 de ani se afla in stare grava la Terapie Intensiva. Raed Arafat a precizat ca aceasta varianta a coronavirusului afecteaza in principal tinerii si copiii. 

Seful DSU sustine ca numarul infectiilor a inceput sa creasca deoarece romanii nu mai tin cont de masurile de protectie si au renuntat la masca atat in mijloacele de transport, cat si in spatiile aglomerate. 

„Am zis ca vor fi cresteri, era normal dupa toate activitatile reluate. Oamenii au mai uitat ca masca este obligatorie in zonele aglomerate, in transportul in comun.Acum multi si-au asumat riscul. Înainte nu aveam arma, acum am avut-o. Faptul ca unii au hotarat sa nu se vaccineze, este alegerea lor.Totul depinde de comportamentul nostru: masca, respectarea regulilor de distantare si vaccinarea”, a declarat Raed Arafat la Digi 24.

Şeful DSU avertizează că tulpina Delta are un impact mult mai mare asupra tinerilor şi a copiilor, precizând că în spitale se pregătesc locuri la ATI pentru copii.

„Noi ne pregatim. În Olanda a crescut foarte mult numărul de cazuri, sa vedem ce o sa fie la noi. Am avut discutii cu ministrul Sanatatii, cu managerii spitalelor. Pregatim inclusiv locuri de terapie intensiva pentru copii.

Articole recomandate

Citeste si despre