O femeie din Italia infectata cu coronavirus a nascut un copil sanatos

/ / Modificat: 2020-02-28
O femeie din Italia infectata cu coronavirus a nascut un copil sanatos

O femeie infectata cu coronavirus a nascut pe data de 27 februarie, nou-nascutul fiind perfect sanatos. Evenimentul s-a petrecut in Italia, tara europeana cea mai afectata de noul virus, cu peste 400 de cazuri confirmate (noua cazuri la copii).

Proaspata mamica provine din regiunea Lombardiei, asa-numita "zona rosie" in care este concentrat focarul de infectie.

Bebelusul s-a nascut sanatos

Potrivit ziarului italian "Il Giornale," in ciuda previziunilor sumbre, in sangele bebelusului nu a fost detectata nicio urma de infectie. Astfel, mama a respirat usurata dupa ore indelungate de suferinta si neliniste.

Femeia a fost spitalizata imediat dupa efectuarea testului care a iesit pozitiv. Copilul este bine si va fi tratat in acelasi spital in care s-a nascut.

"In toate sectiile de obstetrica din Italia suntem echipati pentru a face fata nasterii unui nou-nascut a carui mama este pozitiva cu Covid-19," a declarat presedintele Societatii Italiene de Neonatologie. 

"Transmiterea verticala (de la mama la copil) a coronavirusului nu pare sa aiba loc. Copilul nu s-a imbolnavit. (...) Este necesara prudenta, dar nu ar trebui sa facem prea multe drame. Doar atentie," a mai spus acesta.

Si in China a mai existat un caz

Nu este prima data cand o femeie insarcinată infectata cu coronavirus a nascut un copil sanatos. S-a intamplat in China, in plina epidemie. Dar a fost o situatie, in aceeasi tara, in care bebelusul s-a nascut infectat cu noul virus, iar medicii au suspectat ca acesta se transmite in sarcina, de la mama la fat. 

Trebuie retinut faptul ca incidenta la sugari si copii este foarte scazuta si ca nu au existat decese in randul micutilor sub zece ani.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Italia Femeie insarcinata Nastere

Articole recomandate

Citeste si despre