Nou-nascut infectat cu COVID de la mama, in stare grava la Maternitatea Suceava

/ / Modificat: 2021-03-10
Nou-nascut infectat cu COVID de la mama, in stare grava la Maternitatea Suceava

Un nou-nascut infectat cu COVID a fost transferat in stare grava la Maternitatea din Suceava. Bebelusul a fost a fost diagnosticat cu COVID la 3 zile de la nastere.

Copilul, care a fost nascut prematur, la 30 de saptamani, la Maternitatea din Botosani, a fost transferat in stare critica, in cursul zilei de luni, la Spitalul Judetean Suceava.

Mama baietelului, o tanara de 22 de ani, a fost diagnosticata cu noul coronavirus chiar inainte de a naste si se afla internata in stare grava, cu probleme respiratorii.

„S-a facut cezariana, copilul s-a nascut prematur, la 1.270 grame. Conform metodologiei, a fost testat la nastere, fiind dintr-o mama pozitiva. Primul test a iesit pozitiv. A fost internat pe Sectia de terapie intensiva a Maternitatii Botosani.

S-a recoltat si al doilea test, conform metodologiei, si a iesit pozitiv. Copilul a fost intubat, avand insuficienta respiratorie, fiind un fat mic”, a declarat marti sefa Directiei de Sanatate Publica Botosani, Monica Adascalitei.

Cazul copilului este unul rar, fiind cel mai tanar pacient la care virusul a fost confirmat in urma a doua teste consecutive. Iar la nivel mondial, cazurile de transmitere a infectiei de la mama la fat sunt extrem de rare.

"In momentul de fata este in stare foarte grava, intubat si ventilat mecanic, in sectia de neonatologie. Prognosticul este rezervat". a declarat pentru Antena 3, Dan Teodorovici, purtator de cuvant al Spitalului Judetean Suceava.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre