Ministrul Sanatatii, despre anestezia facuta copilului de 4 ani: "I s-a administrat un cocktail de anestezice"

/ / Modificat: 2020-02-12
Ministrul Sanatatii, despre anestezia facuta copilului de 4 ani:

Ministrul Sanatatii, Victor Costache, a dezvaluit ca , in urma cercetarilor, copilului de 4 ani, care si-a pierdut viata din cazua unei anestezii, i-a fost administrat un cocktail de anestezice - un cocktail cu propofol dormicum - fara a se respecta "normele minime de securitate," potrivit Hotnews.

Victor Costache a adaugat ca "din pacate, nu este un fenomen punctual, se intampla pe larg la nivel national.”

Cabinetele stomatologice din Romania folosesc pe scara larga anestezia generala intravenoasa cu propofol, fara sa aiba autorizatii pentru a folosi anestezia generala, iar aceasta reprezintă o practica, nu un fenomen punctual,” a declarat  ministrul Sanatatii.

"Cum poti intuba un pacient intr-un cabinet de anestezie daca nu este ventilator?”

“Vom lucra impreuna cu echipele noastre de control, impreuna cu colegii din Colegiul Medicilor pentru a sanctiona imediat si ferm orice alta practica de acest gen. De indata ce vom avea sesizari, vom transmite un ordin in teritoriu si, cand stim de aceste situatii punctuale, se va actiona ferm si se va merge pana la inchiderea totala a autorizatiei si suprimarea acestor autorizatii de functionare a acestor institutii. (...)

Anestezia generala pe vena este o procedura care devine sigura cand este practicată intr-o institutie sanitara unde exista intotdeauna riscul ca aceasta anestezie, daca nu este monitorizata, pacientul sa trebuiasca sa fie intubat rapid. Cum poti intuba un pacient intr-un cabinet de anestezie daca nu este ventilator,?” a adaugat Victor Costache.

Sursa: Hotnews

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ministrul sanatatii

Articole recomandate

Citeste si despre