Ministrul Educatiei: Parintii nu vor mai da declaratie pe propria raspundere

/ / Modificat: 2020-09-01
Ministrul Educatiei: Parintii nu vor mai da declaratie pe propria raspundere

Ministrul Educatiei, Monica Anisie, a anuntat ca parintii nu vor mai trebui sa completeze declaratia pe propria raspundere atunci cand isi trimit copiii la scoala.

Decizia vine dupa ce foarte multi parinti s-au aratat revoltati de aceasta hotarare prin care ar fi trebuit sa isi asume ca micutii nu au simptome de boala si nu au intrat in contact cu persoane infectate cu SARS-CoV-2. 

Monica Anisie a declarat pentru StiriEdu.ro ca i-a cerut ministrului Sanatatii, Nelu Tataru, sa elimine declaratia pe proprie raspundere din partea parintilor.

"I-am solicitat domnului ministru Tataru sa fie eliminata acea declaratie pe propria raspundere din partea parintelui si acesta a fost de acord. Normele pentru inceperea scolii le publicam maine (marti – n.a.), nu vor mai cuprinde declaratia pe propria raspundere", a spus Monica Anisie.

Declaratiile ministrului au fost confirmate de reprezentantii Ministerului Educatiei si Cercetarii (MEC).

Marti, la ora 11.00, ministrul Educatiei va sustine o conferinta de presa prin care va anunta ordinul care stabileste regulile privind reinceperea noului an scolar. Premierul Ludovic Orban a cerut ca ordinul sa fie publicat marti, astfel incat sa inceapa pregatirile pentru desfasurarea orelor in siguranta.

Sursa: stiriedu.ro 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre