Metoda ingenioasa prin care o chelnerita a salvat un copil abuzat

/ / Modificat: 2022-11-22
Metoda ingenioasa prin care o chelnerita a salvat un copil abuzat

Meseria de ospatar presupune sa intri in contact cu tot felul de oameni, iar uneori ajungi sa observi si lucruri pe care ei nu ar vrea sa le observi. Este si cazul unei chelnerite din Orlando, SUA, care a dat dovada de prezenta de spirit si a salvat un copil, dupa ce a remarcat ca era abuzat de parintii sai.

Flavaine Carvalho lucra ca ospatarita atunci cand in restaurant a intrat o familie cu un copil de 11 ani. Primul lucru care i-a atras atentia a fost ca parintii au comandat mancare pentru ei, insa pentru baiat nu. Cand a intrebat daca este ceva in neregula, i s-a spus ca baiatul va manca cina acasa, mai tarziu. Apoi, ospatarita a observat vanatai pe corpul copilului si si-a dat seama ca ceva este in neregula.

Femeia a actionat rapid si cu prezenta de spirit. Nu il putea lasa pe copil sa plece asa, motiv pentru care s-a gandit la o solutie. A scris mare, pe o foaie, mesajul „Ai nevoie de ajutor?”. Chelnerita s-a asezat in spatele parintilor, dar in raza vizuala a copilului, iar cand baiatul a privit in directia ei, i-a aratat hartia. El a dat din cap, iar ea a chemat imediat politia.

Oamenii legii au venit la restaurant, iar copilul a fost audiat. Acesta a marturisit ca era abuzat de catre tatal vitreg. El a povestit ca fusese legat de maini, agatat de o usa si lovit cu o matura. De asemenea, el a spus ca era tinut nemancat, drept pedeapsa. Medicii care l-au examinat au gasit mai multe urme de violente pe corpul lui si au constatat ca baiatul era subponderal.

Presa de peste Ocean a relatat cazul si a scris ca tatal copilului a fost arestat, avand trei capete de acuzare. Mama copilului stia despre abuzuri, dar nu a facut nimic sa il protejeze si a fost si ea acuzata de neglijenta. Baiatul si un alt copil in varsta de 4 ani au fost luati de la domiciliul familiei si dusi intr-un centru pentru minori din Florida.

Politia a laudat prezenta de spirit si curajul ospataritei. Oamenii legii au spus ca acel copil trecuse prin experiente care ar putea fi descrise drept tortura.

FOTO: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Copil salvat

Articole recomandate

Citeste si despre