Medicul Adrian Streinu-Cercel: "Sunt internati la ATI 21 de copii"

/ / Modificat: 2020-09-09
Medicul Adrian Streinu-Cercel:

Medicul Adrian Streinu-Cercel a dezvaluit in cadrul unui interviu pentru Marius Tuca Show cati copii sunt in stare grava, internati la ATI, din cauza infectiilor cu coronavirus. Desi studiile facute pana acum au aratat ca majoritatea copiilor care contracta infectia cu coronavirus fac forme usoare ale bolii, exista cazuri in care acestia pot face si forme grave. 

Cu doar cateva zile inainte de inceperea scolii, medicul Adrian Streinu-Cercel a marturisit ca numai la Institutul "Matei Bals" din Capitala sunt internati la ATI 21 de pacienti minori.

Odata cu inceperea scolii numarul pacientilor minori, infectati cu noul coronavirus, va creste. Cu toate acesta, microbiologul Alexandru Rafila, membru al OMS, incearca sa-i linisteasca pe parinti si si le transmite sa-i lase pe cei mici sa mearga la scoala. 

”Parintii trebuie sa inteleaga ca trebuie sa isi asume acest risc – trebuie sa isi lase copiii sa mearga la scoala pentru ca altfel consecintele pe termen lung ale modului in care se vor dezvolta acesti copii vor fi nefavorabile. Nu cred ca vreun parinte doreste ca copilul sa aiba dificultati de integrare in societate, de comunicare.”, spunea Dr. Rafila.

In acelasi timp, Adrian Streinu-Cercel are previziuni sumbre asupra pandemiei de coronavirus: 

”Nu ai cum sa opresti pandemia in timp real… doar daca tarile fac asta in acelasi timp. O singura tara a fost care a reusit sa stopeze, China. Am avut un start foarte bun. Lucrurile au evoluat foarte bine. Nu a fost rabdare. Aceste lucruri nu te lasa nepedepsit.Acest virus se comporta ca leul care intra in padure. Decursul unei epidemii…poate sa stea in mijlocul populatiei 2 – 3 ani de zile.Virusul a luat-o pe cai diferite. Multi asimptomatici. Cei care au fost asimptomatici au fost pionii. Ca si cand vara asta nu am fi putut sa stam potoliti. Chiar daca anul trecut nu au fost in concediu, acum parca au vrut special sa se duca in concedii. Masurile s-au luat in toate tarile”, a declarat profesorul Adrian Streinu Cercel in cadrul emisiunii “Marius Tuca Show”, potrivit mediafax.ro.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre