Medicamente dozate pentru copii

/ / Modificat: 2007-12-11
Medicamente dozate pentru copii





 

Organizatia Mondiala a Sanatatii a lansat o campanie globala prin care cere cercetari in domeniul farmaceutic, legate de dozarea medicamentelor pentru copii. Foarte multi copii mor din cauza lipsei de medicamente care nu sunt dozate special pentru ei.

 




Mai mult de jumatate din medicamentele folosite in prezent pentru tratarea copiilor, nu au fost testate pentru a vedea efectele explicite pe care le au asupra copiilor, desi metabolismul copiilor reactioneaza diferit la medicamente decat cel al adultilor.

Astfel, medicii pediatrii nu au un dozaj exact in ceea ce priveste administrarea medicamentelor la copii si de cele mai multe ori trebuie sa ghiceasca cantitatea care trebuie administrata.

Problema este si mai mare in tarile in curs de dezvoltare in care 6 milioane de copii mor anual desi sufera de afectiuni care pot fi tratate.

Intr-un efort de solutionare a acestei probleme, Organizatia Mondiala a Sanatatii a alcatuit o lista internationala a medicamentelor care sunt esentiale pentru copii, care contine 206 produse farmaceutice declarate bune pentru a fi administrate copiilor.

Sunt inca foarte multe medicamente care trebuie dozate pentru copii iar printre acestea se numara antibioticele si medicamentele pentru astm si durere.

Gabriela Hotareanu

Redactor Copilul.ro

11 Decembrie 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Administrare medicamente copii

Articole recomandate

Citeste si despre