Formularul pe care il vor completa toti parintii in noul an scolar. Anuntul facut de Sorin Cimpeanu

/ / Modificat: 2021-08-23
Formularul pe care il vor completa toti parintii in noul an scolar. Anuntul facut de Sorin Cimpeanu

Toti parintii vor trebui sa completeze la inceputul acestui an scolar un formular prin care sa specifice daca sunt de acord cu vaccinarea copiilor. Ministrul Educatiei a anuntat ca fiecare scoala va avea o persoana care se va ocupa cu aceste formulare si ii va ajuta pe parinti cu informatii. 

Astfel, in noul an scolar toti parintii vor fi informati asupra COVID-19 Şi vaccin. Apoi vor primi o hartie in care vor fi intrebati daca sunt de acord cu vaccinarea copilului si daca au incredere in medici sau doresc sa fie prezenti la vaccinare.

Formularele vor fi distribuite la început de an şcolar, a explicat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

„La început de an școlar vom distribui o serie de formulare prin care părinții își vor da acordul pentru vaccinare. Aceste formulare se dau pentru a elimina confuzia din societate conform căreia părinții nu sunt de acord cu vaccinarea. părinții au dreptul să spună da sau nu, va exista cineva care le va răspunde la toate întrebările. acest acord trebuie să fie unul informat”, a explicat ministrul Sorin Cîmpeanu, la România TV.

Copiii care vor sa se vaccineze vor putea merge la unul dintre cele 650 de centre disponibila. De asemenea, Sorin Cimpeanu a declarat ca se va lua in calcul si varianta vaccinarii in cabinetele scolare. 

„Avem 650 de centre disponibile. există posibilitatea de vaccinare a copiilor, dar și a părinților și bunicilor lor. dacă ajungem în 13 septembrie, vom lua în considerare vaccinarea în cabinetele școlare”.

Articole recomandate

Citeste si despre