Financial times despre sistemul de protectie a copilului in Romania

/ / Modificat: 2006-06-16
Financial times despre sistemul de protectie a copilului in Romania





 

Toti euroobservatorii romani din Parlamentul European au facut corp comun si au reactionat fata de afirmatiile aparute recent in cotidianul Financial Times cu privire la sistemul de protectie a copilului din Romania.

Deputatul Partidului Democrat (PD), euroobservatorul Roberta Anastase, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, ca demersul acestora a fost sustinut de europarlamentarii Emma Nicholson si Anna Gomez.

Potrivit Robertei Anastase, baroneasa Emma Nicholson a afirmat ca textul extrem de dur din Financial Times a fost platit de organizatiile ce se ocupa cu adoptiile internationale si care castiga bine din aceasta activitate.

Cotidianul Financial Times a publicat marti o scrisoare semnata de baroneasa Emma Nicholson, fost raportor pentru Romania al Parlamentului European, in care face o serie de clarificari ca replica la un anunt aparut in acelasi ziar, pe o pagina intreaga, in regim publicitar, la 12 iunie, sub titlul

"Criza ascunsa a protectiei copilului din Romania".

"Anuntul publicitar sustine reintroducerea adoptiilor internationale in Romania, iar publicarea sa a fost platita de un grup de 33 de organizatii non-guvernamentale, dintre care unele au un puternic interes financiar in reluarea acestei afaceri extrem de profitabile a adoptiilor internationale", se arata in scrisoare.

Emma Nicholson afirma ca Romania a interzis in 2001 adoptiile internationale, "deoarece reprezentau un comert diabolic cu copii, in cadrul caruia parintii adoptivi erau trasi pe sfoara de agentii de adoptii lipsite de scrupule; copiii erau in mod ilegal selectati pe baza unor prezentari foto si video, iar serviciile sociale erau eludate".

"Lobby-ul pro-adoptii a continuat sa raspandeasca informatii false despre numarul copiilor abandonati din Romania. Potrivit paginii publicitare din Financial Times, acesti copii erau inghesuiti in spitale, neinclusi in statisticile guvernamentale si tinuti in patuturi de otel peste 23 de ore pe zi timp de mai multe luni sau ani', se mai arata in scrisoarea baronesei Emma Nicholson.

Rompres

16 Iunie 2006

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre