Fetita de 10 ani, ofertata de Google pentru angajare. Ce a inventat pustoaica

/ / Modificat: 2019-02-11
Fetita de 10 ani, ofertata de Google pentru angajare. Ce a inventat pustoaica

O fetita din Statele Unite, pasionata de IT a primit oferta de la Google sa lucreze pentru companie, dupa terminarea studiilor. Samaira are doar 10 ani si a atras atentia companiilor din Sillicon Valley cu o idee geniala: un board game care ii invata pe copii secretele programarii.

Samaira a descoperit primele taine ale programarii la varsta de doar 6 ani, cand tatal ei, inginer in IT, i-a vorbit pentru prima data despre aceast domeniu. Doi ani mai tarziu, a inventat un joc care se numeste CoderBunnyz. Acesta combina trei dintre lucrurile care ii plac cel mai mult pustoaicei din California: liniile de cod, jocurile de tip board game si iepurasii.

Jocul ii invata pe copii sa programeze, in timp ce se joaca un board game. Si contine multe concepte despre secvente de cod, conditionari, strategie, rezolvarea blocajelor si solutionarea problemelor.

Microsoft, Intel si Google vor sa lucreze cu ea

Jocul a atras atentia mai multor companii, printre care Microsoft, Intel si Google, iar fetita a inceput sa fie invitata la conferinte, in calitate de speaker, iar cei de la Google i-au propus sa lucreze pentru ei, dupa ce isi termina studiile. Aceasta nu le-a dat inca un raspuns, pentru ca vrea sa ramana antreprenor.

"Multi dintre oamenii care vor sa fie antreprenori spun ca nu au timp din cauza serviciului sau a altor activitati. Dar, daca vrei sa faci ceva cu adevarat, atunci timpul se va dilata ca sa te poti ocupa si de pasiunile tale," spune Samaira.

Samaira tine si ateliere de programare pentru elevi in scoli si biblioteci, unde ii invata pe copii regulile jocului pe care l-a inventat.

In septembrie 2018, 106 scoli din Statele Unite foloseau deja CoderBunnyz ca instrument de predare, la ora de informatica. Samaira a lansat deja un al doilea joc, referitor la programarea inteligentei artificiale.

Fetita a marturisit ca Michelle Obama si Sheryl Sandberg, directorul de operatiuni de la Facebook, sunt femeile care o inspira, dar cauta mereu sa invete cate ceva de la cei din jur. Samaira a lansat si o serie de interviuri pe canalul ei de Youtube, unde vorbeste cu oameni de succes din diverse domenii, de la educatie si pana la jurnalism.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre