Diareea la copil, ameliorata cu zinc

/ / Modificat: 2008-02-20
Diareea la copil, ameliorata cu zinc





 

Diareea la copil, poate fi ameliorata cu zinc. Tratamentul pe baza de suplimenti de zinc poate reduce severitatea si durata diareei acute sau persistente la copii, relateaza Reuters Health.

 




Rezultatele obtinute au fost extrase din analiza unui numar de 22 de studii relevante. Dintre acestea, 16 studii au fost concentrate pe beneficiile aduse de zinc, realizate pe un numar total de 15.231 de copii cu diaree acuta si 6 studii au cercetat 2968 de copii cu diaree persistenta.

Zincul reduce durata medie atat in cazul diareei persistente cat si in cazul diareei acute. In plus, terapia cu zinc reduce frecventa scaunelor cu 18.8 si respectiv 12.5 % la copiii cu diaree acuta si persistenta.

Suplimentele de zinc, de asemenea, ajuta la prevenirea diareei. Tratamantul cu suplimente de zinc reduce aparitia ambelor tipuri de diaree cu pana la 18%, in comparatie cu tratamentul placebo.

Partea negativa a tratamentului cu suplimente de zinc este ca in comparatie cu tratamentul placebo, are mai multe sanse de a provoca voma.

Pe baza rezultateloor obtinute, concluziile cercetatorilor sunt ca terapia cu zinc ajuta la tratarea ambelor tipuri de diaree la copil cat si a profilaxiei.

Conform estimarilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, diareea reprezinta cauza decesului a mai bine de 2 milioane de oameni anual, iar majoritatea sunt copii.

Gabriela Hotareanu

Redactor Copilul.ro

20 Februarie 2008

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre