Curiosul caz al fetitei-Batman. Copila a fost operata si a primit cel mai frumos cadou de Craciun

/ / Modificat: 2021-12-14
Curiosul caz al fetitei-Batman. Copila a fost operata si a primit cel mai frumos cadou de Craciun

Cei mai multi copii din lume isi doresc jucarii, hainute si dulciuri de la Mos Craciun. Altii, insa, isi doresc sa fie sanatosi si sa poata duce o viata cat de cat normala. Este si cazul unei copile de doar doi anisori, care a trecut recent printr-o operatie de inlaturare a unui semn din nastere asemanator cu masca lui Batman. Desi cicatricile cu care a ramas in urma interventiei revolutionare se vor vindeca in timp, micuta Luna Tavares-Fenner poate considera ca a primit cel mai frumos cadou de la Mos Craciun: acum se poate simti ca o printesa.

Luna a fost un copil special de la nastere. Ea s-a nascut cu un semn pe fata, care ii acoperea pleoapele si care in loc sa se estompeze cu trecerea timpului s-a marit si a devenit si mai pronuntat. Parintii au dus-o la mai multi medici si niciunul nu i-a dat nicio sansa pentru a arata ca alti copii.

Salvarea ei a fost gasita tocmai in Rusia, unde a urmat o terapie fotodinamica, indisponibila pentru moment in SUA.

Micuta a trecut oceanul de mai multe ori in primii ani de viata, impreuna cu mama ei, Carolina, pentru a putea urma tratamentul. Iar acum, dupa 6 interventii, semnul din nastere al Lunei a disparut. Vestea este excelenta, insa calatoria fetitei este departe de a se fi incheiat: dupa operatiile pentru indepartarea "mastii de Batman" urmeaza mai multe operatii estetice, pentru corectarea cicatricilor.

Ce era, de fapt, semnul din nastere asemanator cu masca lui Batman

Semnul micutei Luna era de fapt un nev melanocitar care in timp a tot crescut, ajungand sa acopere nu doar pleoapele, ci si nasul si restul fetei. Tratamentul revolutionar consta in injectarea unei substante care nu a fost divulgata, care face ca tesutul din zona semnului din nastere sa moara, pentru ca in zona tratata sa creasca o piele noua si sanatoasa. Cum Luna stie deja sa vorbeasca, reactia ei in momentul in care s-a vazut in oglinda dupa ultima interventie le-a topit tuturor inimile: "Pata mea neagra a disparut. Sunt o printesa!".

Semnul din nastere o facea pe Luna expusa la cancer de piele

Medicul Pavel Popov, de la clinica din Krasnodar in care Luna a fost operata, a declarat ca tratamentul, inceput in 2019, a fost un succes, dar ca nu stie momentan cat timp va dura pana cand se va incheia. Importanta de a actiona impotriva nevului melanocitar nu era doar de ordin estetic; medicii spun ca, daca nu ar fi fost indepartat, Luna risca sa dezvolte cancer de piele.

"Am avut 6 interventii pentru inlaturarea nevului si am reusit sa il facem sa dispara. Capitolul medical s-a incheiat, dar tratamentul nu. O lasam pe Luna sa se recupereze si apoi vom incepe operatiile estetice. Vrem sa ne asiguram ca nu va avea niciun complex atunci cand va ajunge la varsa la care aspectul fizic va incepe sa o preocupe" - dr. Pavel Popov.

Ceea ce i-a impresionat foarte tare pe cei care au tratat-o pe Luna nu a fost neaparat rezistenta ei in fata unei provocari atat de dificile, la o varsta atat de frageda, ci felul in care i-a acceptat pe medici:

"Luna ne este foarte loiala. De cele mai multe ori exista o aversiune fata de medici, copiii se tem de ei. Dar Luna isi aduce chiar si papusile la programari, de fiecare data, si ma roaga sa le tratez si lor fata. Pun cate un plasture pe fata papusilor, iar Luna este fericita ca si ele au parte de ingrijire. Lipsa durerii din timpul tratamentului cred ca a ajutat mult la atitudinea ei".

De la "fetita Batman", la printesa Luna, in doar cateva luni

Mama Lunei, Carolina Tavares, este recunoscatoare pentru toata experienta si pentru faptul ca a gasit acest tratament noninvaziv, care a inlaturat necesitatea efectuarii unor operatii foarte agresive:

"Luna este bine. I-au fost scoase bandajele si zburam acasa de Craciun.Ne vom intoarce la sfarsitul lui ianuarie pentru operatiile estetice. Nu regret deloc ca am facut tratamentul aici, pentru ca Luna nu simte nicio durere. La cateva ore dupa interventii danseaza. Am vorbit si cu alte mame in situatii similare, iar copiii lor petrec mult timp in spital si sunt supusi mai multor anestezii generale. Asta ar fi demolat-o pe Luna, atat fizic, cat si mental. Ei i s-au facut doar anestezii locale"

Carolina si sotul ei, Thiago, au decis sa caute o solutie pentru problema fiicei lor cand Luna era inca un bebelus. S-a intamplat dupa ce, la biserica, o femeie a spus depre fetita lor ca era un monstru. Carolina a suferit cumplit si s-a gandit doar la cate insulte si la cata durere va trebui sa faca fata fiica ei cand va creste.

Acolo a inceput drumul care s-a incheiat in Rusia si la capatul caruia Luna are, dupa 2 ani de tratamente, o sansa sa traiasca fara ceea ce ar fi fost, probabil, un stigmat pentru ea.

"Cand am decis sa venim in Rusia, desi Luna avea doar cateva luni, toata lumea mi-a spus ca sunt nebuna. Dar ceva, o voce interioara, imi spunea sa incerc. Se spune ca mamele au un simt aparte si cred ca este adevarat. Stiam ca trebuie sa incerc!".

"Calatoria" nu a fost deloc una simpla, mai ales ca parintii Lunei au fost nevoiti sa stranga fonduri pentru deplasarea in Rusia si pentru interventie; "minunea" s-a intamplat dupa ce un donator anonim din Rusia a oferit o suma foarte generoasa pentru ca Luna sa poata fi tratata. Dar toate eforturile au meritat, dupa ce dr. Popov i-a convins online pe parinti ca le poate vindeca fetita fara sa o faca sa treaca prin chinuri groaznice; iar asta era fix ceea ce Carolina voia sa auda, ingrozita fiind de operatiile agresive care stia ca se fac in SUA.

Dr. Pavel Popov este medic oncolog care foloseste de peste 20 de ani terapia fotodinamica, atat in tratarea cancerului, cat si pentru afectiuni precum cea a Lunei, "fetita Batman" care se simte, in sfarsit, o printesa.

FOTO: Facebook / Luna Tavares Fenner

Articole recomandate

Citeste si despre