Coronavirus, simptome la copii: mai putina febra si tuse, dar mai multa durere de cap

/ / Modificat: 2021-03-09
Coronavirus, simptome la copii: mai putina febra si tuse, dar mai multa durere de cap

Copiii si tinerii cu varsta cuprinsa intre 5 si 17 ani infectati cu Covid-19 prezinta mai putine simptome de febra, tuse sau pierderea poftei de mancare. In schimb, foarte multi s-au plans de dureri de cap. 

Acest lucru a fost verificat de studiul React-1 realizat de Imperial College London, in prezent publicat in British Medical Journal, realizat pe peste un milion de persoane din Regatul Unit.

Sondajul, realizat cu peste 150.000 de tampoane pe luna, din iunie pana in ianuarie trecut, a permis verificarea modului in care simptomele variaza foarte mult in functie de varsta. Durerile musculare si pierderea poftei de mancare sunt mai frecvente la adultii cu varsta cuprinsa intre 18 si 54 de ani. Frisoanele sunt prezente la toate varstele.

Fara simptome cu o saptamana anterioara testului 

De asemenea, studiul a constatat ca aproximativ 60% dintre pacinetii pozitivi nu au raportat simptome in saptamana anterioara tamponului.

Analiza efectuata dupa studiul serologic al SARS-CoV-2 din Marea Britanie a aratat ca aproximativ 1 din 4 persoane, cu urme ale unei infectii anterioare de la Covid-19, erau complet asimptomatice, in timp ce 40% nu aveau 1 din 3 din simptome clasice utilizate pentru diagnosticul de Covid (febra, tuse, pierderea gustului sau a mirosului).

„Aceste noi rezultate - comenteaza Paul Elliott, directorul programului React - indica faptul ca multe persoane cu Covid nu vor fi testate niciodata si, prin urmare, nu vor ramane izolate, deoarece simptomele lor nu se numara printre cele utilizate pentru identificarea celor infectati”. 

Cercetatorii au cautat, de asemenea, simptome asociate cu varianta engleza mai contagioasa, responsabila pentru peste 80% din cazurile din ianuarie din Marea Britanie, comparativ cu 16% din cele detectate la jumatatea lunii noiembrie.

In acest timp s-a constatat ca pacientii care au contractat virusul cu tulpina engleza au raportat mai putine pierderi sau modificari ale gustului sau mirosului, insa au prezentat mai des tuse. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre