Copiii invata mai mult atunci cand mama asculta

/ / Modificat: 2008-02-06
Copiii invata mai mult atunci cand mama asculta





 




Conform unui nou studiu realizat de Universitatea Vanderbilt, copiii reusesc sa gaseasca solutia unei probleme mult mai usor si mai rapid atunci cand le-o explica mamelor.

In acest studiu realizat de catre Bethany Rittle-Johnson, mamele au fost rugate doar sa isi asculte copiii, fara sa intervina atunci cand acestia le povestesc. Rezultatele nu au intarziat sa apara, se pare ca doar simplul ascultat al mamei il poate ajuta pe copil sa invete.

Studiul se bazeaza pe ideea de a nu oferi copiilor pur si simplu solutia unei probleme, ci de a-i invata sa o gaseasca singuri. Prin faptul ca acestia le explica parintilor sau altor persoane ceea ce stiu, ii va ajuta sa inteleaga problema si sa aplice solutia gasita si in circumstante asemanatoare.

Cercetatorii au observat ca daca copiii isi explica singuri si mamelor raspunsul unei probleme, in viitor acestia vor avea abilitatea de a se descurca singuri in situatii asemanatoare. Se pare ca prin simpla actiune de a asculta, s-a realizat o mare diferenta cu privire la calitatea solutiilor oferite de copii.

Oamenii de stiinta au descoperit de asemenea ca micutii pot gasi solutii de la varste mai fragede decat s-a speculat si anume, incepand cu varsta de 4 ani.

Laura Moise

Redactor Copilul.ro

6 Februarie 2008

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre