Cel mai mic baietel nascut prematur vreodata a fost externat

/ / Modificat: 2019-02-27
Cel mai mic baietel nascut prematur vreodata a fost externat

Cel mai mic prematur din lume, care a supravietuit vreodata, a fost exterant dupa 7 luni petrecute in spital. Baietelul a cantarit la nastere 268 de grame, putin mai mult decat un pachet cu unt.

Astazi are greutatea de 3,238 kilograme, este un copil sanatos si poate fi hranit la san.

Bebeblusul s-a nascut prin cezariana, in august, la Spitalul Universitar Keio din Tokyo, (Japonia), dupa o sarcina de doar 24 de saptamani. Medicii au observat ca nu crestea si s-au ingrijorat pentru ca viata lui era in pericol. Dupa nastere, micutul a ajuns imediat la terapie intensiva, unde medicii i-au monitorizat respiratia si greutatea. A parasit spitalul cu doua luni mai tarziu decat preconizasera medicii.

prematur2

Bebelusii care cantaresc mai putin de un kilogram la nastere sunt predispusi la insuficienta cardiaca, dificultati de respiratie sau dobandirea de boli infectioase severe din cauza organelor nedezvoltate.

Cei mai mici prematuri din lume care au supravietuit

Fostul record de cel mai mic baietel supravietuitor s-a inregistrat in anul 2009, in Germania, cand un micut a venit pe lume la 24 de saptamani cu greutatea de 274 de grame. Cea mai mica fetita care a supravietuit, vreodata, s-a nascut tot in Germania, dupa o sarcina de 25 de saptamani si a cantarit 252 de grame.

Au existat 23 de copii prematuri din intreaga lume, cu o greutate mai mica de 300 de grame, care au supravietuit, dintre care doar patru baieti, potrivit site-ului Tiniest Babies Registry.

Rata de supravietuire a acestor copii in Japonia si alte natiuni dezvoltate a fost de pana la 90% in ultimii ani. Dar rata scade pentru baieti, nascuti la mai putin de 300 de grame.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Prematur Prematuritate extrema Bebelusi nascuti prematur

Articole recomandate

Citeste si despre