Cat dureaza protectia oferita de cremele SPF pentru copii. La cat timp trebuie sa le reaplici

/ / Modificat: 2023-07-01
Cat dureaza protectia oferita de cremele SPF pentru copii. La cat timp trebuie sa le reaplici

Pe timpul verii si nu numai este important sa folosesti zi de zi crema cu protectie solara. Fie ca este SPF 30, fie 50, este bine sa stii cat dureaza protectia oferita de aceste creme, mai ales pentru copii.

Ai putea considera ca o crema de protectie solara cu un SPF de 30 va fi de doua ori mai eficienta comparativ cu o crema cu SPF de 15. Insa acest lucru nu este neaparat adevarat. In timp ce SPF 15 filtreaza aproximativ 93% din razele UVB care intra in contact cu pielea, SPF 30 filtreaza 97%, iar SPF 50 creste aceasta valoare la 98%.

Cat rezista crema SPF pe piele?

Potrivit specialistilor, pielea neprotejata poate prezenta semne de arsura in aproximativ 10 minute de expunere la soare. Utilizarea unei creme de protectie solara SPF 30, aplicata corect, poate incetini rata de ardere, astfel incat pielea ar rezista de aproximativ 30 de ori mai mult. Totul in timp ce o crema cu SPF 15 ar oferi protectie timp de aproximativ 150 de minute. Cand vine vorba de SPF 50 acesta ofera protectie pentru aproximativ 500 de minute. Acest timp poate varia in functie de tipul de piele si de conditiile specifice de expunere la soare.

Specialistii spun ca o expunere de 15 minute la soare este suficienta pentru a obtine cantitatea necesara de vitamina D.

Pielea copiilor necesita protectie constanta impotriva radiatiilor ultraviolete daunatoare ale soarelui. Dermatologii spun ca SPF-ul este necesar tot timpul, nu doar la piscina sau pe plaja. Cei mici au nevoie de protectie chiar si in zilele innorate. Norii nu blocheaza razele UV sa ajunga pe piele, ci doar le filtreaza, iar de cele mai multe ori vorbim de o filtrare usoara.

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Protectie plaja copii Crema copii

Articole recomandate

Citeste si despre