De ce este important sa protejezi pielea copilului in timpul verii

/ / Modificat: 2022-08-01
De ce este important sa protejezi pielea copilului in timpul verii

Pielea copiilor si a bebelusilor are nevoie de o atenti sporita deoarece este mult mai sensibila decat cea a adultilor. Astfel, ingrijirea adecvata a pielii este extrem de importanta pe tot parcursul anului, nu doar vara. O piele ingrijita inca din primele clipe de viata asigura o piele mai sanatoasa la varsta adulta. 

“Este doar o piele mai sensibila, iar parintii au o atentie si o precautie speciala. Mai mult decat atat, am observat ca foarte multi dintre copiii nostri sufera de o problema des intalnita de atopie. Este o piele sensibila si sensibilizata si, intr-adevar, este nevoie de o atentie speciala”, a explicat dr. Amalia Anghel, medic primar dermatolog, in emisiunea ”Neatza cu Razvan si Dani” de la Antena 1.

Protectia solara, extrem de importanta vara

De asemeena, dermatologul afirma ca este extrem de important ca pielea bebelusilor si a copiilor sa fie protejata de soare, in special in sezonul cald.

“Vorbim de expunerea la soare, limitata, asa cum vorbim de fiecare data. Scoatem bebelusul afara, dimineata, ideal pana in ora 10:00, iar dupa-amiaza dupa ora 17:00. Il scoatem, bine-inteles, protejat, inclusiv mecanic, cu hainute de protectie, cu palariuta, si folosind creme topice cu factor de protectie”, a mai spus medicul.

Medicul a specificat ca abordarea protectiei solare nu trebuie sa se limiteze la copii, ci trebuie aplicata pentru intreaga familie.

“Folosim SPF 50 pentru pielea copilului, cu 20 de minute inainte de a-l expune la soare, folosim hainutele de protectie, trebuie sa reaplicam factorul atunci cand stam cu copiii pe plaja, ideal este la fiecare 2 ore. Acum nici nu mai avem o scuza.

Daca in trecut erau doar creme, parinte se gandea ca trebuie sa se spele pe maini, acum avem variante de spray, imediat reusim sa reaplicam. Deci trebuie sa protejam pielea copilului caci va fi pielea sanatoasa de mai tarziu, si, bine-inteles ca avem o responsabilitate si o obligatie fata de noi sa facem acest lucru”, a explicat dermatologul pentru sursa citata.

Mai mult, specialistul a explicat ca produsele de protectie SPF nu trebuie aplicate doar in vacante ci si in zilele in care mergem la picnic, in parc sau la munte, chiar daca stam la umbra.

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Protectie plaja copii Protectie soare

Articole recomandate

Citeste si despre