Bebelusii nascuti in mai au o perspectiva mai pozitiva asupra vietii

/ / Modificat: 2020-05-12
Bebelusii nascuti in mai au o perspectiva mai pozitiva asupra vietii

Luna nasterii are o influenta uriasa asupra dezvoltarii copilului. Un studiu realizat de experti de la Universitatea din Lleida au constatat ca micutii nascuti in primele cinci luni ale au sanse mai mari sa faca parte dintr-o echipa profesionista de fotbal, in comparatie cu cei nascuti la sfarsitul anului.

Luna nasterii influenteaza, de asemenea, performanta scolara si succesul profesional, dar si unele caracteristici ale personalitatii. Potrivit cercetarilor efectuate la Harvard Medical School s-a constatat ca copiii nascuti in lunile de primavara au o viziune mai optimista asupra vietii.

Mai norocosi si mai optimisti

Conform rezultatelor acestui studiu, copiii nascuti in mai dezvolta o personalitate joviala marcata de optimism si simt al umorului, care se reflecta in perspectivele lor pozitive asupra vietii. In general, sunt micuti fericiti si entuziasti care stiu sa gaseasca partea buna a lucrurilor, chiar si atunci cand circumstantele nu sunt favorabile.

In studiu, copiii nascuti in luna mai au obtinut un scor ridicat pe scara hipertimiei, o stare de spirit caracterizata prin euforie. Acest lucru este strans legat de faptul ca ei au aproape intotdeauna o dispozitie buna si se simt multumiti de ei si de mediul inconjurator.

Cercetatorii au explicat ca ar putea avea legatura cu faptul ca soarele se afla mai multe ore pe cer in aceasta perioada a anului. S-a descoperit ca lumina soarelui stimuleaza segregarea dopaminei, un neurotransmitator de semnalizare a creierului, care intervine printre alte functii in activarea starii de spirit pozitive.

Fiind oameni optimisti, nu ar trebui sa surprinda faptul ca copiii nascuti in luna mai sunt considerati foarte norocosi, asa cum s-a constatat intr-un alt studiu comun intre Universitatea Hertfordshire si Universitatea din Umeå. In cadrul cercetarii, aproape 30.000 de voluntari de diferite nationalitati au fost rugati sa isi scrie data nasterii si sa raspunda la 13 intrebari despre personalitatea lor si cat de norocosi s-au simtit in viata.

Rezultatele au relevat faptul ca oamenii nascuti in mai au fost de acord cu aproape toate afirmațiile afirmative, iar raspunsurile lor au avut tendinta de a fi mai pozitive in comparatie cu cei nascuti in lunile de iarna. Cei care au venit pe lume in luna mai au dezvaluit ca s-au simtit foarte norocosi.

Copiii nascuti in mai sunt mai sanatosi

Stiai ca copiii nascuti in mai au un risc mai mic de a dezvolta alergii? Acest lucru a fost demonstrat de un studiu realizat la Universitatea din Southampton, in care a fost analizat riscul de a dezvolta alergii, in funcție de momentul nasterii. Pentru a face acest lucru, cercetatorii s-au concentrat asupra valorilor de metilare a ADN-ului, al caror mecanism a fost legat de aparitia tulburarilor imunitare, cum ar fi astmul sau alergia.

Conform rezultatelor, micutii nascuti primavara au un risc mai mic de a dezvolta alergii, astm, rinita si eczeme. Cercetatorii spun ca acest lucru se poate datora faptului ca nasterea in lunile de primavara mareste expunerea nou-nascutilor la polen si alti agenti alergici, ceea ce ar putea declansa o schimbare a mecanismului de metilare a ADN-ului, provocand o reactie imuna de protectie impotriva unor tulburari alergice.

Cei nascuti in luna mai au si obiceirui nesanatoase. Cercetarile realizate la Universitatea din Bologna au dezvaluit ca acestia prefera sa se baga la somn mai tarziu, comparativ cu cei nascuti in lunile de toamna si de iarna.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre