Bebelus nascut la doar 25 de saptamani, cu o greutate de 425 de grame, a plecat acasa dupa 460 de zile petrecute in spital

/ / Modificat: 2022-04-02
Bebelus nascut la doar 25 de saptamani, cu o greutate de 425 de grame, a plecat acasa dupa 460 de zile petrecute in spital

Kendall Jurnakins este un bebelus care s-a nascut prematur la doar 25 de saptamani de sarcina. Adica la putin peste 5 luni de sarcina. Micutul avea doar 425 de grame cand a venit pe lume. Era atat de mic incat incapea in palma unei maini, iar sansele de supravietuire erau mici.

Baietelul s-a nascut in decembrie 2020, intr-un spital din Insianapolis (SUA). Micutul a stat internat mai bine de un an in sectia de Terapie Intensiva neonatala a spitalului Acum, dupa 460 de zile Kendall poate pleca acasa.

Au fost clipe dificile pentru Kendal si parintii acestuia

Parintii lui marturisesc ca au avut o perioada foarte anevoioasa dupa nastere. "Mi-era teama ca bebelusul meu nu va supravietui", a declarat Sparkle Jurnakins, mama bebelului, pentru Good Morning America.

Baietelul suferea de sindromul de detresa respiratorie si de o boala pulmonara cronica, necesitand o traheotomie si un ventilator pentru a-si imbunatati sansele de supravietuire.

In plus, cand copilul avea opt luni, mama sa s-a imbolnavit grav de Covid-19 si a fost in coma timp de trei luni. Cand aceasta a fost reunita cu micutul s-a temut ca baietelul nu o va recunaoste, dar el a recunoscut-o instantaneu, a povestit Sparkle.

Dupa mai bine de 15 luni de spitalizare, bebelusul a fost externata, iar emotia, atat pentru familie, cat si pentru tot personalul spitalului, a fost imensa. Medicii si asistentele au facut un coridor, in momentul externarii, si l-au aplaudat pe micut, dar i-au spus si cuvinte de incurajare.

"Acest moment… nu am cuvinte. Este o mare recompensa pentru noi toti. Asteptam aceasta zi de mult timp si este o mare recompensa. Si dupa atatea zile si nopti lungi, aceasta este cea mai buna zi pentru noi. Uitam de orice altceva.", a declarat pentru WTHR13 Dr. Taha Ben Saad, directorul medical al sectiei de Terapie Intensiva Neonatala a Spitalului Ascension St. Vincent's din Indianapolis

Kendall se intoarce in sfarsit acasa cu parintii, fratele si sora mai mare.  

FOTO: captura video

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre