Urmareste-ne:
Get Adobe Flash player

Senatorii vor interzicerea casatoriei minorilor prin desfiintarea dispensei


Minorii nu se vor mai putea casatori sub nicio forma, potrivit deciziei senatorilor-juristi, care au adoptat o modificare a Codului familiei prin care dispensele oferite pana acum tinerilor de 15 si 16 ani sunt interzise. Comisia juridica a Senatului a modificat miercuri Codul Familiei si a decis interzicerea casatoriilor sub 18 ani, atat la fete, cat si la baieti. Propunerea de modificare a Codului Familiei a fost inaintata de deputatele PSD Minodora Cilvetti, Doina Dretcan si Mirela Adomnicai si elimina discriminarea intre fete si baieti, referitoare la varsta de casatorie.

Astfel, initiativa modifica articolul 4 din Codul Familiei, in sensul ca  varsta minima de casatorie este de 18 ani, atat pentru fete, cat si pentru baieti.

"Barbatul se poate casatori numai daca a implinit varsta de optsprezece ani, iar femeia numai daca a implinit saisprezece ani. Cu toate acestea, pentru motive temeinice, se poate incuviinta casatoria femeii care a implinit cincisprezece ani", se arata in Codul Familiei nemodificat. Pana acum, fetele se puteau casatori inainte de majorat numai daca primeau dispense - la 16 ani de la parinti, la 15, de la autoritatile locale.

Citeste tot articolul in: NewsIN
12 Martie 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Vezi toate evenimentele

Cum putem combate natural starile de greata si de voma ale copiilor

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA
OK

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Detalii aici

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Creeaza cont! sau Urmareste-ne pe Facebook!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul