Senatorii vor interzicerea casatoriei minorilor prin desfiintarea dispensei


Minorii nu se vor mai putea casatori sub nicio forma, potrivit deciziei senatorilor-juristi, care au adoptat o modificare a Codului familiei prin care dispensele oferite pana acum tinerilor de 15 si 16 ani sunt interzise. Comisia juridica a Senatului a modificat miercuri Codul Familiei si a decis interzicerea casatoriilor sub 18 ani, atat la fete, cat si la baieti. Propunerea de modificare a Codului Familiei a fost inaintata de deputatele PSD Minodora Cilvetti, Doina Dretcan si Mirela Adomnicai si elimina discriminarea intre fete si baieti, referitoare la varsta de casatorie.

Astfel, initiativa modifica articolul 4 din Codul Familiei, in sensul ca  varsta minima de casatorie este de 18 ani, atat pentru fete, cat si pentru baieti.

"Barbatul se poate casatori numai daca a implinit varsta de optsprezece ani, iar femeia numai daca a implinit saisprezece ani. Cu toate acestea, pentru motive temeinice, se poate incuviinta casatoria femeii care a implinit cincisprezece ani", se arata in Codul Familiei nemodificat. Pana acum, fetele se puteau casatori inainte de majorat numai daca primeau dispense - la 16 ani de la parinti, la 15, de la autoritatile locale.

Citeste tot articolul in: NewsIN
12 Martie 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul