In ce conditii pot opta parintii pentru scoala online. Documentul necesar

/ / Modificat: 2020-09-02
In ce conditii pot opta parintii pentru scoala online. Documentul necesar

Ministrul Educatiei, Monica Anisie, a explicat, in cadrul unui interviu pentru Digi 24, in ce conditii pot opta parintii pentru scoala online. Astfel, copiii care sufera de boli cronice sau au in familie persoane din categorii de risc pot sa urmeze cursurile online incepand cu 14 septembrie, insa parintii trebuie sa duca la scoala o adeverinta de la medicul de familie. 

Parintii copiilor care sufera de boli cronice sau au in familie persoane din categorii de risc pot opta pentru scoala online, dar trebuie sa duca la scoala o adeverinta de la medicul de familie pentru acest lucru, spune ministrul Educatiei, Monica Anisie la Digi 24.

"Parintele trebuie sa evalueze starea de sanatate a membrilor de familie si, daca parintele considera ca este o situatie care ar putea sa genereze o boala suplimentara pentru membrii familiei, poate opta pentru invatarea online. Am experimentat deja acest lucru in perioada pregatirii pentru examenele nationale. Deocamdata, normele prevazute de ordinul comun permit parintilor care au in familie persoane cu un a anumit risc la imbolnavire sa solicite unitatii de invatamânt continuarea invatarii de acasa. Deci copilul poate sa continue cursurile in sistem online dupa ce parintele face o evaluare a starii de sanatate a membrilor din familie”, a declarat Monica Anisie.

"Este suficient sa anunte scoala ca are un caz de imbolnavire in familie si sa prezinte un document in acest sens, pentru ca exista posibilitatea ca fiecare sa aleaga varianta statului acasa, insa Ministerul Sanatatii a prevazut acest lucru, ca vor putea desfasura activitatile educationale in sistem online. Prin urmare, scoala trebuie sa asigure posibilitatea de a continua invatarea de acasa”, a spus ministrul.

„Cei mai multi au deja aceste certificate, avand in vedere ca este vorba despre boli cronice”, a adaugat Anisie.

Daca nu se afla in categoria de risc, elevii trebuie sa mearga la scoala 

Intrebata ce se intâmpla in cazul in care parintii vor sa opteze pentru scoala doar online, indiferent de contextul epidemiologic, ministrul a spus ca acest lucru nu este posibil.

Cei care vor sa isi tina copiii acasa, fara sa aiba in familie persoane din categorii de risc, nu au insa aceasta optiune, conform normelor existente in prezent, a precizat Anisie.

"Acum, in conformitate cu normele pe care le-am aprobat, nu are aceasta posibilitate pentru a opta decât, repet, fie daca este copilul bolnav si va fi expus riscului la imbolnavire sau daca in familie exista o persoana care s-a putea afla sub riscul accentuarii imbolnavirii”, a adaugat Anisie.

Sursa: digi24.ro 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre