Ecaterina Andronescu, despre temele pentru acasa ale elevilor: "Este exagerat"

/ / Modificat: 2019-02-28
Ecaterina Andronescu, despre temele pentru acasa ale elevilor:

Elevii muncesc la scoala timp de 7-8 ore, iar acasa, inca 3-4 ore pentru efectuarea temelor. Ecaterina Andronescu, ministrul Educatiei, sustine ca asta ar trebui sa se schimbe, pentru ca elevii muncesc mai mult decat adultii.

"Sa stai 36 sau 38 de ore pe saptamana la scoala este exagerat de mult," a spus ministrul.

In 2016, fostul ministru al Educatiei, Mircea Dumitru, a dat un ordin prin care a incercat sa reglementeze problema temelor. Astfel, elevii din scoala primara, exceptie facand clasa pregatitoare, nu ar trebui sa lucreze mai mult de o ora pentru a rezolva temele, in timp ce elevii de gimnaziu nu ar trebui sa petreaca mai mult de doua ore facand teme pentru acasa.

Dar, din pacate, cadrele didactice nu tin cont de acest lucru, iar elevii stau cu orele la birou pentru a face temele.

"Cantitatea de teme pe care copilul o primeste acasa este enorma. Am facut de multe ori calculul acesta. Un copil lucreaza mai mult decat un adult. Si nu este angajat. Temele exagerate le fura copiilor timpul pentru viata sociala. Aceasta este o problema mare in Romania. Sunt prea multe teme. Multe dintre lectii ar trebui invatate la scoala si nu acasa," a spus Marius Marici, doctor in psihologie, potrivit Adevarul.

Psihologii atrag atentia ca temele multe ii obosesc pe elevi si nici nu ii stimuleaza, iar obiectivul profesorilor nu ar trebui sa fie acela de a da teme foarte multe, pentru ca elevul nu are cum sa obtina atat de multa informatie. Acestia spun ca accentul ar trebui sa fie pus pe proiecte pentru ca asta le dezvolta curiozitatea si creativitatea elevilor.

Dar este foarte important sa aiba timp si pentru ei, sa se relaxeze, sa stea cu parintii.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Teme Teme copii Temele pentru acasa

Articole recomandate

Citeste si despre