Bebelusii alaptati la sanul mamei devin mai inteligenti

/ / Modificat: 2007-02-26
Bebelusii alaptati la sanul mamei devin mai inteligenti





 

Potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Bristol, copiii hraniti la san au cu 41 la suta mai multe sanse sa evolueze fata de cei care au fost hraniti cu lapte praf. De asemenea, cercetatorii au aratat ca alaptarea la san la san ii face pe viitorii adulti mai inteligenti si le reduce riscul de afectiuni psihice, potrivit profesorului doctor Richard M

Cercetatorii au testat aceasta ipoteza asupra unui lot de 1.414 persoane, barbati si femei, care au participat la un studiu inceput inaintea celui de-al doilea razboi mondial, subiectii fiind monitorizati pana la 60 de ani. Astfel, cercetatorii au descoperit ca exista o legatura intre hranirea la san a copiilor si veniturile parintilor, clasa lor sociala sau suma cheltuita de familie pentru hrana.

Dintre participantii la studiu, 70 la suta au fost hraniti in copilarie cu laptele mamei, iar dintre acestia, 58 la suta au evoluat social. Totusi, unii cercetatori considera ca altii sunt factorii care au condus la aceste rezultate, iar specialistii sunt de acord ca sunt necesare mai multe cercetari pe aceasta tema.

Citeste tot articolul in: Curentul    

26 Februarie 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alaptat bebelus

Articole recomandate

Citeste si despre