Rahitismul si osteomalacia, doua probleme similare pentru doua generatii

/ / Modificat: 2014-06-16
Rahitismul si osteomalacia, doua probleme similare pentru doua generatii

Calciul este un mineral important atat pentru organismul adultilor, cat si pentru cel al copiilor. In cazul adultilor, o cantitate suficienta de calciu poate reduce riscul de hipertensiune, de infarct, de cancer de col uterin sau poate ameliora simptomele sindromului premenstrual. Acest mineral este insa esential pentru mentinerea sanatatii si structurii puternice a oaselor la adulti si pentru dezvoltarea corecta a scheletului osos la copii.

Deficienta de calciu la copii inseamna adesea rahitism

Cea mai mare cantitate de calciu se regaseste in organism in oase (90%) si in dinti. In cazul unei deficiente de calciu in perioada copilariei timpurii pot aparea afectiuni ale sistemului osos care sunt greu de recuperat ulterior. Una dintre acestea este rahitismul, o problema la care cei mai expusi sunt copiii cu varsta intre 6 si 24 de luni. Rahitismul se manifesta prin "inmuierea" oaselor, fenomen care duce la aparitia fracturilor chiar si in cazul unor accidentari mai usoare.

O alta forma de manifestare a rahitismului este deformarea scheletului osos. Din cauza dezvoltarii rapide a oaselor copiilor, o cantitate insuficienta de calciu in organism, care sa sustina ritmul alert de crestere, poate cauza deformarea oaselor lungi sau curbarea coloanei vertebrale. Deficienta de calciu la copii poate afecta si dezvoltarea normala a muschilor, a inimii si a sistemului nervos.

Si adultii pot face rahitism

Osteomalacia este termenul medical utilizat pentru descrierea rahitismului la persoanele adulte. La adulti, acesta se manifesta prin dureri frecvente, prezente in zona soldului si zona umerilor, precum si deformari ale oaselor, cu accent pe regiunea membrelor inferioare, a vertebrelor si a bazinului. Aceste probleme pot cauza dificultati de deplasare.

Anumite categorii de adulti sunt mai sensibili la afectiuni ale sistemului osos din cauza unei alimentatii specifice. De exemplu, persoanele intolerante la lactoza, adica cele care nu pot digera una din proteinele din lapte numita lactoza sunt private de o sursa importanta de calciu: produsele lactate.

Calciul este un mineral care se gaseste in special in produsele de origine animala, de aceea este recomandat ca persoanele vegetariene sa suplimenteze aportul de calciu din alte surse. Alimentele vegetale ca varza creata, spanacul, telina sau broccoli, fructele cum sunt prunele sau portocalele si nucile sau fisticul sunt o sursa buna de calciu pentru vegetarieni. Pe langa acestea, o alta sursa de incredere pentru completarea necesarului de calciu pot fi suplimentele alimentare.

Calcium Complex Bone Formula 100 capsule si Calcium with Magnesium de la Secom® sunt doua produse care contin formule adresate specific celor doua categorii: copii, respectiv adulti.

Calcium with Magnesium 474 ml (gust de portocale) de la Secom® are o formula complexa, dedicata dezvoltarii si functionarii optime a sistemului osteoarticular al copiilor. Produsul contine calciu, magneziu si zinc (sub forma de citrat, pentru o biodisponibilitate maxima) si adaos de vitamina D pentru o mai buna absorbtie a calciului si a magneziului.

logo-SRP

SNPCAR

Calcium with Magnesium contribuie la absorbtia, utilizarea si mentinerea concentratiilor normale de calciu si fosfor in sange, pentru functionarea normala a sistemului osos, precum si pentru sanatatea sistemelor nervos, imunitar si muscular. De asemenea, Calcium with Magnesium de la Secom® ajuta la mentinerea sanatatii psihice, la reducerea oboselii si la coagularea normala a sangelui. Produsul este recomandat de Societatea Romana de Pediatrie si de Societatea de Neurologie si Psihiatrie a Copilului si Adolescentului din Romania si ajunge pana la 95 de zile de administrare.

Calcium_Complex_bone_formula

Calcium Complex Bone Formula asociaza intr-o formula complexa minerale si vitamine pentru mentinerea densitatii osoase si o buna functionare a sistemelor osteoarticular, muscular, cardiovascular, endocrin si nervos. Produsul Calcium Complex Bone Formula ofera calciu in cele 3 forme esentiale: carbonat, citrat, malatat, precum si aport de vitamine si minerale pentru absorbtia optima a acestuia. De asemenea, Calcium Complex Bone Formula ajuta la mentinerea sanatatii dintilor, a parului, a unghiilor si a pielii, la transportul normal al fierului in corp, la reducerea oboselii si extenuarii si la reglarea activitatii hormonale.

Produsele Secom® sunt disponibile in farmaciile si magazinele cu profil naturist din toata tara, prin intermediul magazinelor online partenere, precum si in cele trei magazine Secom® din Bucuresti, str. Stefan cel Mare nr. 22, str. Stirbei Voda nr. 150, bd. Iuliu Maniu nr. 59 si magazinul Secom® din Ploiesti, bd. Republicii nr. 181. Lista completa a acestora este disponibila pe www.secom.ro.

 

Secom® este compania romaneasca lider de autoritate in solutii de medicina integrativa care raspund nevoilor unui lifestyle sanatos al omului modern. Portofoliul Secom® acopera toata gama de afectiuni, cuprinzand peste 180 de produse 100% naturale, o mare parte unice pe piata din Romania: vitamine si minerale, extracte standardizate din plante, fructe si legume, formule fito-homeopate, ciuperci medicinale, extracte glandulare, aminoacizi, enzime, probiotice si prebiotice, o linie speciala de produse pentru copii si creme medicinale.

 

Demersul medicinei integrative este sustinut prin produse naturale exceptionale, studiate stiintific si prin servicii de consultanta de specialitate. Astfel, Centrul de Consultanta Naturopata Secom® ofera cele mai eficiente solutii naturale personalizate, aplicand conceptul de medicina integrativa care presupune asocierea tratamentelor alopate cu terapiile complementare. Experienta de peste 11 ani in fitoterapia stiintifica si cei peste 10 000 de pacienti, cu o gama larga de afectiuni, cu rezultate favorabile sub tratamentele complementare recomandate contureaza imaginea de autoritate in domeniu a companiei.

 

Alegand Secom® aveti certitudinea ca ati optat pentru cele mai eficiente solutii naturale pentru sanatate. Pentru intrebari suplimentare puteti suna gratuit la linia verde Secom® (0800 873 266), iar pentru concursuri si articole noi, vizitati oricand pagina de Facebook Secom Romania.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre