Conjunctivita poate avea si cauze alergice

/ / Modificat: 2014-06-16
Conjunctivita poate avea si cauze alergice

De fiecare data cand vorbim despre conjunctivita ne gandim automat la inflamarea si roseata pleoapelor din cauza unei infectii provocate de un virus sau de o bacterie. Atentie insa, conjunctivita poate fi cauzata si de factori alergeni, situatie in care produsele alese pentru ameliorarea afectiunii trebuie sa mearga in aceasta directie.

Conjunctivita alergica versus conjunctivita virala

Conjunctivita, ca termen general, denumeste o inflamatie a mucoasei ploapelor, adica a tesutului conjunctiv, zona rosie, umeda, situata in imediata apropiere a globului ocular. Tesutul conjunctiv are rolul de a mentine umed globul ocular si de a-l proteja de impuritati si alte elemente.

Conjunctivita poate sa apara in urma unei infectii la nivelul tesutului conjunctiv, provocata de un virus (adenovirus-36) sau de o bacterie (Streptococcus pneumoniae, Haemophilus influenzae si Staphylococcus aureus). In acest caz, conjunctivita este contagioasa si poate fi transmisa de la o persoana la alta prin contactul direct cu obiecte infectate.

In schimb, conjunctivita alergica nu este transmisibila. Aceasta apare atunci cand sistemul imun raspunde exagerat la factori cu potential alergen care actioneaza la nivelul zonei ochilor.

Cum se manifesta conjunctivita alergica

Praful, veninul insectelor, poluarea si fardurile cosmetice sunt elemente care pot cauza conjunctivita alergica. In acest caz, apare o senzatie de mancarime la nivel local, ochii se pot inrosi, iar lacrimarea, desi abundenta, nu este cu puroi. Conjunctiva oculara incepe sa secrete lichid si, in unele cazuri, ploapele se umfla, fenomen numit si edem ocular.

De cele mai multe ori, o persoana care este afectata de conjunctivita alergica prezinta si alte forme de alergii. Printre acestea, se numara cel mai des rinitele alergice sau bronsitele alergice.

Copiii sunt mai predispusi la alergii

In comparatie cu adultii, copiii au o incidenta mai crescuta a aparitiei alergiilor, copiii pana in cinci ani fiind cei mai expusi acestui risc. De aceea, este important ca organismul lor sa fie pregatit sa faca fata actiunii alergenilor din faze timpurii.

logo-SRP

Aller-Care (gust de struguri) 118,50 ml de la Secom® ajuta la ameliorarea simptomelor in reactiile alergice si la echilibrarea imunitatii. Produsul are gust natural de struguri pentru a fi usor de administrat pentru copii. De asemenea, forma lichida favorizeaza absorbtia rapida a substantelor active.

Aller-Care este eficient in ameliorarea starii din episoadele alergice de la nivel cutanat, ocular, oto-rino-laringologic, pulmonar si digestiv. De asemenea, contribuie la inhibarea productiei de histamina si la blocarea receptorilor histaminici, substanta care poate declansa actiunea iritanta in alergii. Aller-Care are rol si in echilibrarea sistemului imunitar, in protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ si in reducerea inflamatiei si a durerii.

Produsele Secom® sunt disponibile in farmaciile si magazinele cu profil naturist din toata tara, prin intermediul magazinelor online partenere, precum si in cele trei magazine Secom® din Bucuresti, str. Stefan cel Mare nr. 22, str. Stirbei Voda nr. 150, bd. Iuliu Maniu nr. 59 si magazinul Secom® din Ploiesti, bd. Republicii nr. 181. Lista completa a acestora este disponibila pe www.secom.ro.  

 

Secom® este compania romaneasca lider de autoritate in solutii de medicina integrativa care raspund nevoilor unui lifestyle sanatos al omului modern. Portofoliul Secom® acopera toata gama de afectiuni, cuprinzand peste 180 de produse 100% naturale, o mare parte unice pe piata din Romania: vitamine si minerale, extracte standardizate din plante, fructe si legume, formule fito-homeopate, ciuperci medicinale, extracte glandulare, aminoacizi, enzime, probiotice si prebiotice, o linie speciala de produse pentru copii si creme medicinale.

 

Demersul medicinei integrative este sustinut prin produse naturale exceptionale, studiate stiintific si prin servicii de consultanta de specialitate. Astfel, Centrul de Consultanta Naturopata Secom® ofera cele mai eficiente solutii naturale personalizate, aplicand conceptul de medicina integrativa care presupune asocierea tratamentelor alopate cu terapiile complementare. Experienta de peste 11 ani in fitoterapia stiintifica si cei peste 10 000 de pacienti, cu o gama larga de afectiuni, cu rezultate favorabile sub tratamentele complementare recomandate contureaza imaginea de autoritate in domeniu a companiei.

 

Alegand Secom® aveti certitudinea ca ati optat pentru cele mai eficiente solutii naturale pentru sanatate. Pentru intrebari suplimentare puteti suna gratuit la linia verde Secom® (0800 873 266), iar pentru concursuri si articole noi, vizitati oricand pagina de Facebook Secom Romania.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Afectiuni oftalmologice

Articole recomandate

Citeste si despre