Masura corecta a pantofilor pentru copilul tau

/ / Modificat: 2013-03-20
Masura corecta a pantofilor pentru copilul tau

Primii pasi ai celui mic sunt un prilej de enorma bucurie pentru parinti, dar si un moment in care acestia trebuie sa aleaga prima pereche de incaltari pentru micul explorator. Cele mai frecvente doua intrebari pe care Pantofiorii Veseli le primesc de la parinti sunt: "Ce masura ii trebuie celui mic la incaltaminte?" si "Sa alegem incaltaminte cu talpa flexibila sau rigida?"

La aceste doua intrebari ne propunem sa raspundem astazi mai in detaliu.

Talpa flexibila vs. talpa rigida

Marea majoritate a copiilor care de abia invata sa mearga alterneaza mersul efectiv cu mersul de-a busilea. Incaltamintea pe care o poarta trebuie sa permita ca aceste miscari sa se produca in mod firesc, fara a afecta miscarea naturala a piciorului. Astfel, daca cel mic merge de-a busilea, talpa pantofului trebuie sa flexeze odata cu piciorul. Daca cel mic se ridica pe varfuri, talpa trebuie sa fie suficient de moale ca cel mic sa poata sa o indoaie. Pantofii trebuie sa se adapteze la miscarile copilului si nu invers.

O talpa cu adevarat flexibila se misca si se indoaie in functie de forma piciorului celui mic.

pantofiori-bebe

Talpile rigide limiteaza miscarea naturala a piciorului si ingreuneaza capacitatea copiilor de a se misca liber.

Am ales masura corecta?

Aparent, alegerea marimii corecte de pantofi nu ar trebui sa fie un lucru foarte dificil. Ce ne facem insa cu micutii nostri care inca nu vorbesc si nu pot sa ne spuna daca pantofiorii ii strang sau nu? Iata si un mic ghid cu cateva sfaturi utile pentru a alege corect masura potrivita.

Atunci cand cel mic probeaza o pereche de pantofi, asigura-te ca nu isi strange degetele. Pune o mana pe degete, iar cu cealalta verifica daca mai exista spatiu de crestere (intre 1 si 1.5 cm, optim 1.2 cm). Dupa cum poti vedea si in imaginea de mai jos, daca degetele sunt stranse, vei avea impresia ca exista spatiu suficient. In cazul in care degetele ating marginea pantofului, alege o masura mai mare.

masura-pantofi-bebe

Piciorusele celor mici cresc extrem de repede si, din acest motiv, recomandarea noastra este ca o data la 3 - 4 saptamani sa verifici daca pantofii le mai sunt buni.

Se stie, de asemenea, ca cei mici isi pierd repede rabdarea la cumparaturi. O optiune la indemana si pe care copiii cu siguranata o vor adora este achizitia unei perechi de incaltaminte dintr-un magazin online. Majoritatea firmelor specializate iti vor pune la dispozitie tabele de masuri, precum si lungimea talpii interioare, cu ajutorul carora vei putea stabili exact masura potrivita.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Incaltaminte copii Alegere incaltari copii

Articole recomandate

Citeste si despre