Pielea bebelusilor are nevoie de protectie

/ / Modificat: 2008-02-25
Pielea bebelusilor are nevoie de protectie

Stiai ca este nevoie doar de o expunere de 15 minute a pielii delicate a bebelusului tau la soare pentru a se arda? Da, intr-adevar soarele este bun pentru tine, el activeaza productia de vitamina D, ce joaca un rol important in dezvoltarea oaselor si a dintilor, insa pielea sensibila a bebelusilor este cu mult diferita fata de a ta.

Soarele, un factor de risc pentru bebelusi

Bebelusii au o piele sensibila care poate fi usor pusa in pericol, mai ales atunci cand este vorba de soare. Bebelusii nu au dezvoltat inca stratul protector al pielii, de aceea se pot arde mult mai usor. Chiar si copiii care apartin parintilor cu tenul inchis la culoare au nevoie de maxima protectie.

Bebelusii au o piele mult mai sensibila pentru ca stratul exterior al pielii lor este foarte subtire. Copiii au mai multa piele raportat la masa lor corporala fata de adulti, astfel o arsura poate fi mult mai periculoasa.

Un bebelus nu poate realiza singur inca daca ii este prea cald sau daca soarele bate prea puternic. Este posibil sa planga, iar tu sa nu stii care este motivul: daca este obosit, ii este foame sau pur si simplu ii este prea cald. Bebelusii nu se pot muta singuri din calea soarelui. Un bebelus de 6 luni pe o paturica este mai putin mobil decat un copil de 1 an, care se poate adaposti la umbra.

Protejeaza pielea bebelusului tau!

Ai grija ca bebelusul sub 1 an sa stea departe de razele soarelui pentru a putea preveni astfel problemele precum afectiuni ale pielii sau deshidratarea. Nu uita sa il adapostesti la umbra, sub un copac, sub o umbrela sau chiar cu acoperisul de la carucior.

puf_bebe Imbraca-l pe bebelus in hainute protectoare, cu pantaloni confortabili lungi, bluze cu maneca lunga si palarii cu cozoroc, acestea ofera o protectie excelenta impotriva soarelui. Cele mai indicate materiale sunt tesaturile, trebuie sa fii atenta cu hainele pe care le alegi, daca tu poti sa vezi prin ele, la fel si razele soarelui vor trece cu usurinta prin acestea si vor afecta pielea copilului. Tricourile transpirate reduce protectia impotriva razelor de soare periculoase.

Este recomandat sa folosesti lotiunea de soare pentru bebelusi cu factor de protectie de minim 30, dar si protectia naturala, asigurata de imbracaminte, palarii si umbra. Nu uita ca pielea lui are nevoie si de o crema care sa o hidrateze, poti folosi crema hidratanta de uz zilnic Soft Cream de la NIVEA Baby, ideala pentru fata si corp, ofera o protectie indelungata impotriva deshidratarii. Ingredientele hidratante active pastreaza pielea catifelata.

 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre