Ingrijirea in sezonul rece: Gama Nutrisensitive pentru piele uscata si sensibila

/ / Modificat: 2010-09-30
Ingrijirea in sezonul rece: Gama Nutrisensitive pentru piele uscata si sensibila

 Un articol de

Dr. Zaciu Dana, medic specialist neonatolog

Sezonul rece ne obliga sa imbracam copiii mai gros, dar este bine de stiut ca acest lucru nu inseamna ca este nevoie sa ii acoperim din cap pana in picioare cu 100 de straturi de hainute.

Iti poti da seama foarte usor cum trebuie imbracati bebelusii in aceasta perioada a anului: ei au nevoie de un strat de hainute in plus fata de un adult, adica de o bluzita sau un body, nu de un pulover.

Pentru ca ii imbracam un pic mai gros, pielea sufera un fenomen de uscare suplimentara prin contactul permanent cu hainele. De aceea, in sezonul rece, pielea bebelusilor are nevoie de o ingrijire speciala si anume:

1. Spalarea trebuie facuta cu produse care sa curete cu delicatete si sa previna deshidratarea (poti folosi Lotiunea de spalat Nutrisensitive NIVEA Baby, pe baza de lipide Omega 6, derivate din ulei de primula).

2. Baia este bine sa fie urmata de o hidratare intensiva cu o lotiune de corp hranitoare. Aceasta aplicare dupa baie se poate face prin miscari usoare de masaj (un produs bine tolerat de bebelusi este Laptele de corp NIVEA Baby Nutrisensitive cu lipide Omega 6 si Unt de Shea).

3. Protejarea suplimentara a zonelor uscate si iritate, precum si cea a zonei scutecului cu o crema cu oxid de zinc si pantenol (Crema intensiva SOS Nutrisensitive NIVEA Baby).

In plus, in sezonul rece pot aparea o serie de afectiuni la nivelul pielii expuse la frig si vant (maini, picioare, fata), cum ar fi uscarea si inrosirea pielii, care, la randul lor, pot determina iritatii sau eczeme.

Iritatia apare frecvent in zona pliurilor: pe gat, in spatele urechii sau intre picioruse, unde transpiratia este abundenta. De obicei, bebelusul se irita pentru ca este imbracat cu prea multe hainute sau daca acestea sunt prea stramte.

Eczema apare ca o zona uscata si rosie si este cea mai frecventa afectiune a pielii bebelusului in sezonul rece. Este recomandat ca dupa baie sa usuci zona afectata prin tamponare usoara cu un prosop moale si apoi sa aplici o crema pe baza de ulei de masline care sa refaca rezerva de lipide a pielii. Pentru astfel de situatii poti folosi Crema nutritiva Nutrisensitive NIVEA Baby.

Chiar si in sezonul rece, plimbarea in aer liber trebuie sa faca parte din programul zilnic al bebelusului. Atat timp cat nu bate vantul, nu ninge sau ploua abundent, poti iesi cu bebe la plimbare, avand grija sa il protejezi de frig, acoperind in special extremitatile.

Nasucul, barbia, urechile si obrajii sunt zonele cele mai sensibile la frig si, de aceea, se inrosesc foarte repede. Cu toate acestea, nu este recomandata acoperirea fetei cu un fular. Este bine sa protejezi aceste zone aplicand preventiv, inainte de a iesi la plimbare, o crema care sa formeze o bariera impotriva factorilor de mediu, iar NIVEA Baby iti pune la dispozitie o Crema pentru extremitati (fata, maini, picioare).

Un semn ca bebelusului ii este frig este faptul ca incepe sa ii curga nasul si atunci plimbarea trebuie sa ia sfarsit.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre