Ingrijirea buricului bebelusului

/ / Modificat: 2010-06-28
Ingrijirea buricului bebelusului

Articol scris la sugestia cititoarei noastre

Elena Francu

Ingrijirea buricului bebelusului este importanta in special in primele saptamani dupa nastere pentru evitarea infectiilor in zona bontului ombilical. La nastere, cordonul ombilical ce asigura legatura dintre mama si fat este taiata, ramanand un bont de aproximativ 2.5 centimetri. Acesta trebuie sa se usuce si sa cada la 10-12 zile de la nastere.

Unii doctori recomanda spalarea zonei ombilicului cu apa, pana ce bontul se separa, altii sunt de parere ca la primele baite, zona ombilicului trebuie evitata. Zona ombilicului e bine sa ramana curata si uscata, pentru a se evita riscul infectiilor.

Reguli de ingrijire a buricului lui bebe

Pentru o buna ingrijire a buricului lui bebe, tine cont de urmatoarele aspecte:

img/director_img/pure_and_fresh.jpgdotNu acoperi bontul ombilical cu bandaje; cu cat este mai expus la aer, cu atat se va vindeca mai repede;

dotLa primele baite ale bebelusului, sterge bland zona respectiva cu un tampon imbibat in ceai de musetel;

dotIn fiecare seara, dupa baita, tamponeaza usor zona ombilicala cu Baneocin pudra si Betadine solutie. Aplicate cu ajutorul unei comprese sterile sau a betisoarelor igienice, acestea vor dezinfecta bine locul si vor grabi cicatrizarea;

dotNu acoperi ombilicul cu scutecul, care poate mentine umezeala;

dotDaca observi sangerari importante sau puroi, este posibil sa fi rupt crusta formata la nivelul ombilicului. Pentru ca exista riscul unei infectii, adreseaza-te imediat medicului pediatru.

Incepand de la primele baite ale bebelusului, poti folosi Samponul si Spuma de Baie Nivea Baby cu extract de musetel (bisabolol) si minerale naturale. Formula fara sapun nu irita ochii bebelusului si curata cu delicatete pielea sensibila a acestuia.

Daca preferi sa-ti speli bebelusul cu o crema de baie, poti incerca Crema de Baie Nivea Baby, imbogatita cu agenti speciali de hidratare si extract de musetel. Pielea bebelusului va ramane curata si hidratata, oricat de frecvent l-ai spala.

Iar daca vrei sa alegi un produs de curatare cu adevarat complet, alege Lotiunea de Spalare "Din Cap Pana-n Picioare" Nivea Baby, creata special pentru spalarea intregului corp al bebelusului. Cu un ph apropiat de cel al pielii si cu ulei de migdale si minerale naturale, baia cu lotiunea Nivea Baby va fi un adevarat rasfat pentru bebelusul tau.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre