Ce produse folosim pentru masajul bebelusului?

/ / Modificat: 2010-10-12
Ce produse folosim pentru masajul bebelusului?

Masajul bebelusilor este esential in cresterea si dezvoltarea armonioasa, dar si in mentinerea unui corp sanatos. Are beneficii atat fiziologice, intarind sistemul imunitar si imbunatatind circulatia sanguina, dar si psihologice, ajutand la crearea unei legaturi unice mama-bebelus si la relaxarea celui mic. Afla de ce produse ai nevoie pentru a-ti masa eficient puiutul!

In magazine, mamicile se pierd adesea printre rafturile care mustesc de produse pentru curatarea si ingrijirea bebelusului. Se impiedica adesea in tipurile de produse pentru masaj existand atat lotiuni, creme, lapte de corp sau chiar uleiuri pentru ingrijirea pielii micutilor.

Trebuie sa stii ca nu conteaza neaparat textura pe care o au aceste produse, cat ceea ce contin si efectul pe care il au asupra pielii.

Cand te orientezi in alegerea produselor pentru masaj, trebuie sa fii sigura ca acestea sunt dedicate si concepute special pentru pielea fragila a bebelusilor. Trebuie sa citesti bine eticheta si sa alegi numai acest tip de produse.

In functie de textura pielii si de eventualele probleme, este bine sa te orientezi catre produse de masaj pentru bebelusi nisate pe diverse tipuri de piele si afectiuni.

Piele deshidratata

Pentru acest tip de piele ai nevoie de o crema hidratanta care sa ofere o protectie indelungata impotriva deshidratarii.

Daca observi ca pielea micutului tau are tendinta sa se deshidrateze si sa se usuce repede, este vital sa alegi pentru masaj o crema care are in prim plan hidratarea. O optiune este Crema hidratanta pentru corp din gama NIVEA Baby , ale carei ingrediente active pastreaza pielea catifelata mai mult timp.

Piele sensibila

Toti bebelusi au o piele ultrasensibila imediat dupa nastere. Dar pe masura ce acestia cresc si pielea isi dezvolta anumite functii de protectie impotriva factorilor externi nocivi, sensibilitatea dispare. Cam pe la varsta de 2 anisori pielea bebelusului este maturizata. Exista insa si bebelusi care raman cu o piele sensibila si care au nevoie de o ingrijire adecvata in acest sens.

Din acest motiv, se recomanda folosirea unor produse de masaj pentru piele sensibila. Laptele de corp NIVEA Baby Nutrisensitive este un produs special creat pentru pielea fragila a bebelusilor. Acesta hidrateaza si protejeaza eficient pielea in urma masajului facut dupa baita.

Piele uscata si iritata

Daca bebelusul are pielea uscata si este predispus la iritatii, atunci este nevoie sa te orientezi catre o crema special creata pentru o astfel de textura. Trebuie ca respectiva crema sa ofere o protectie pentru piele, prevenind deshidratarea ei. Crema nutritiva NIVEA Baby Nutrisensitive este special conceputa pentru a combate aceste probleme ale bebelusului.

Tot pentru un tip de piele predispus la iritatii este util si Uleiul de corp NIVEA Baby, ideal pentru curatarea si redarea umiditatii pielii. Acest produs este recomandat si daca puiutul tau manifesta deja anumite iritatii, protejand pielea si ajutand-o sa se regenereze.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre