Ce ar trebui sa contina trusa de prim ajutor in vacanta?

/ / Modificat: 2023-08-02
Ce ar trebui sa contina trusa de prim ajutor in vacanta?

Cand calatoresti cu copii, pe langa haine, jucarii, accesorii potrivite fiecarei varste, trusa de prim ajutor este foarte importanta in vacanta, indiferent de sezon si de destinatie.

Trusa de prim ajutor poate salva situatia

Copiii se bucura de vacante poate mai mult decat oamenii mari. Alearga de colo, colo, se catara, topaie, vor pe tobogane, vor sa sara in trambuline, sar garduri. Riscuri de accidente sunt la tot pasul si o simpla julitura poate fi o mini catastrofa care va strica tuturor ziua si chiar si pe cele ce urmeaza. Tocmai de aceea e bine sa ai la indemana un antibiotic topic, pulbere sau unguent, care sa poata fi aplicat rapid pe orice rana, dupa dezinfectarea corespunzatoare.

Un unguent pentru infectii si leziuni cutanate, cu spectru larg, care trateaza si arsuri ce se pot suprainfecta, si eczeme, si ulceratii, si taieturi, julituri, crapaturi cutanate, poate fi de mare ajutor.

Un medicament antibacterian pulbere, combinatie de doua antibiotce topice cu spectru larg de actiune, este optiunea potrivita pentru rani mici, cu risc de suprainfectare la copii cu varsta peste 2 ani si pentru intreaga familie. Prin urmare, este ideal sa nu lipseasca din trusa medicala pentru vacanta.

Ce sa nu lasi niciodata acasa

De multe ori cand pleci in vacanta cu familia te tenteaza sa lasi pe ultimul plan trusa de prim ajutor. Te gandesti ca poti cumpara ce ai nevoie doar daca se impune, de la orice farmacie. Ia, insa, in calcul ca poate nu vei gasi chiar ceea ce cauti. In plus, daca pleci intr-o tara straina exista riscul ca acolo sa fie alt regim al medicamentelor sau barierele de limba pot fi o piedica; daca pleci in alta localitate, nu stii care este programul farmaciilor si risti sa nu poti cumpara de urgenta ceea ce ai nevoie. Prin urmare, este indicat sa ai propria trusa de prim ajutor in vacanta. Aminteste-ti ca e mai bine sa ai si sa nu iti trebuiasca, decat sa ai nevoie si sa nu ai!

Pune in trusa medicala pentru concediu urmatoarele:

  • medicament antibacterian cu aplicare pe piele, eficient pentru toate varstele
  • medicamente analgezice
  • tablete si unguente antihistaminice
  • pastile pentru indigestie sau diaree
  • saruri de rehidratare
  • tablete impotriva greturilor
  • plasturi de diferite dimensiuni
  • bandaje si pansamente sterile
  • alcool sanitar
  • orice medicamente recomandate de medic si pentru care s-a emis prescriptie medicala.

Chiar daca ai multe bagaje, trusa de prim ajutor nu trebuie niciodata ignorata, mai ales cand calatoresti cu copii. Cei mici, in special, nu pot fi tratati cu orice si este bine sa dai dovada de prudenta. Alege pentru siguranta lor si a intregii familii produse eficiente si cu siguranta vacanta voastra va fi exact cum iti doresti.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Trusa medicala vacanta

Articole recomandate

Citeste si despre