Cum sa ai grija de pielea uscata si sensibila a bebelusului tau?

/ / Modificat: 2015-06-30
Cum sa ai grija de pielea uscata si sensibila a bebelusului tau?

Cum sa ai grija de pielea uscata si sensibila a bebelusului tau?

Te ingrijoreaza pielea uscata si sensibila a bebelusului tau? La fel ca in cazul adultilor, deshidratarea dermei poate sa apara si in cazul copiilor, chiar in primele luni de viata. Iata de ce este important sa stii cum sa adaptezi ritualul de ingrijire a celui mic nevoilor specifice pielii delicate a bebelusului, aflata in curs de maturizare.

Pielea nou-nascutilor este mai delicata si mai subtire decat cea a adultilor, fiind totodata si mai susceptibila la deshidratare. Stratul natural de protectie al tesutului cutanat poate fi deteriorat cu usurinta de diversi factori, situatie in care apare imediat pierderea umiditatii de la nivelul pielii. 

Care sunt cauzele uscarii pielii la bebelusi

Cauzele posibile ale uscarii pielii la bebelusi includ istoricul medical familial de alergii cutanate (bebelusul este astfel mai vulnerabil in fata factorilor iritanti din mediu), baitele prea lungi sau prea fierbinti, folosirea produselor de ingrijire care nu sunt destinate bebelusilor, hainele din materiale sintetice, produsele casnice de curatat cu ingrediente chimice tari etc.

Cat de mult trebuie sa te ingrijoreze pielea uscata a bebelusului tau

Inainte de toate, este important sa stii ca pielea unui nou-nascut ajunge sa se maturizeze in jurul varstei de 6 luni. Pana atunci, incearca sa o protejezi de toti factorii care ar putea sa o irite, de la tranzitiile sezoniere, pana la ingredientele chimice din sapunuri si detergenti, haine din material sintetic sau apa dura. 

Statisticile medicale arata ca unul din cinci copii este predispus unei afectiuni dermatologice alergice. Daca locuiesti intr-o regiune cu apa dura, sansele ca micutul tau sa dezvolte o sensibilitate cutanata cresc considerabil. Asadar, nu trebuie sa intri in panica daca observi ca pielea copilului tau are tendinte de uscare si iritare.

Vestea buna este ca aproximativ 50% dintre copii scapa de problema pielii uscate si sensibile pana la varsta de doi ani. Dar ca acest lucru sa se intample cu certitudine, alege cu atentie produsele pe care le folosesti pentru ingrijirea pielii bebelusului tau!

Ce trebuie sa faci cand pielea bebelusului se usuca excesiv

Baita este o parte esentiala in ritualul de ingrijire a bebelusului, insa in acelasi timp poate accentua tendinta de uscare excesiva a pielii micutului tau, daca nu o faci corect. Contactul prelungit cu apa calda poate cauza pierderea uleiurilor esentiale protectoare de la nivelul pielii.

Daca iti iei cateva masuri de precautie, poti sa iti imbaiezi bebelusul chiar si zilnic! Insa in loc de o baita care sa dureze 30 de minute, ai grija sa o reduci la maximum 10 minute. Foloseste apa calduta, niciodata fierbinte. 

Opteaza pentru sapunuri si lotiuni de curatare cu ingrediente delicate, special concepute pentru pielea sensibila a bebelusilor. Cand uscarea pielii devine o problema, ajut-o sa isi recapete nivelul optim de hidratare, cu o lotiune emolienta. Incearca JOHNSON’S® Baby lotiune de spalare hidratanta, pentru o imbaiere mai delicata. Formula imbunatatita cu ingrediente speciale de crestere a nivelului de umiditate in piele actioneaza ca un tratament impotriva uscarii pielii, descuamarii acesteia si aparitiei disconfortului cutanat.

Chiar daca simptomele pielii uscate dispar, continua sa folosesti sapunuri si lotiuni care au compozitie emolienti si agenti hidratanti care pastreaza derma bebelusului fina si sanatoasa, precum sapunul JOHNSON’S® Baby  si Lotiunea de spalare din cap pana-n picioare JOHNSON’S® Baby TOP-TO-TOE® Bath.

Totodata, medicii dermatologi recomanda aplicarea regulata (chiar si de doua ori pe zi) a unei creme hidratante special pentru bebelusi, in strat subtire, mai ales dupa baita. JOHNSON’S® Baby crema hidratanta este blanda cu pielea bebelusului, hipoalergenica si emolienta. 

Inainte de culcare, ofera-i pielii bebelusului tau o portie suplimentara de hidratare, masand-o delicat cu lotiunea de corp inainte de culcare JOHNSON'S® Baby BEDTIME CREAM. In afara de ingredientele emoliente din compozitie, lotiunea contine si un amestec de arome relaxante, care iti ajuta puiul sa adoarma mai usor si sa se bucure de un somn linistit. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ingrijirea pielii bebelusului Ingrijire delicata pentru bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre