Baita bebelusului in siguranta: 5 sfaturi de care ai nevoie!

/ / Modificat: 2016-05-27
Baita bebelusului in siguranta: 5 sfaturi de care ai nevoie!

Baita bebelusului in siguranta: 5 sfaturi de care ai nevoie!

Atunci cand vine vorba despre copilul tau, siguranta este cea mai importanta. Bebelusii sunt foarte sensibili si foarte fragili si de aceea au nevoie de toata atentia si protectia noastra, a adultilor. 

Unul dintre momentele - cheie in care chiar trebuie sa le oferim toata grija este momentul baitei. Iata cateva sfaturi pentru parintii aflati la inceput de drum pentru a duce acest proces la bun sfarsit de fiecare data, in siguranta: 

Nu il scapa nicio secunda din ochi

Nu iti lasa bebelusul nesupravegheat nicio clipa, sub nicio forma, indiferent daca iti suna telefonul sau bate cineva la usa. Oricat ar parea de ferit de pericole si de relaxat in cadita cu spumant pentru baie Johnson’s Baby Bedtime Wash, cea mai buna solutie este sa il infasori intr-un prosop si sa il iei cu tine, in cazul in care trebuie sa iesi urgent din baie. 

Cadita trebuie dotata cu un accesoriu de siguranta

Foloseste o saltea de baie daca iti pui copilul direct in cada sau un suport special in cadita, care sa-i asigure protectia. Astfel, previi alunecarile periculoase, pana cand va creste suficient de mare incat sa se protejeze singur de accidentari. 

Opteaza pentru produse speciale de ingrijire

Alege cu atentie produsele de ingrijire pe care le folosesti pentru spalarea bebelusului. Unele dintre cele obisnuite pot contine parabeni si alergeni si nu sunt indicate pentru pielea sensibila a copiilor. Opteaza pentru produse special destinate acestora, asa cum este sapunul Johnson’s Baby.  

Daca iti doresti un singur produs pe care sa il poti folosi atat pentru spalarea corpului, cat si pentru cea a capului, alege Lotiunea de spalare din cap pana-n picioare Johnson’s Baby Top-To-Toe Bath, care este testata dermatologic si poate fi folosita inca din primele zile de viata ale bebelusului. 

Evita substantele periculoase

Evita sa folosesti perle de baie sau uleiuri esentiale cosmetice atunci cand ii faci baie copilului tau. Acestea pot contine parfum si pot fi iritante pentru pielea sensibila a bebelusului si il pot predispune la riscuri mai mari de infectii ale tractului urinar.  

Daca iti doresti un produs care sa miroasa mai puternic, poti incerca sa il speli pe cap cu samponul de relaxare Johnson’s Baby, cu extract de levantica. 

Tine curentul electric departe de voi

Tine departe de cadita orice aparate electronice. Daca acestea intra in contact cu apa, exista pericolul sa va electrocutati atat tu, cat si copilul, asa ca cel mai indicat ar fi sa le pastrezi la o distanta considerabila de cada in care ii faci baie bebelusului. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ingrijirea pielii bebelusului Ingrijire delicata pentru bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre